Preview: Everton – Stoke

10/08/2017 0 Od Javor

Příští zastávka PL vlaku ze Stoke on Trent: Lime Street!

Přípravné zápasy u konce, a tak je třeba začít druhou srpnovou sobotu tradičně. Jak? Přece ligovým zápasem, který má výkop ve tři odpoledne.

Sobotní soupeř provedl v kádru celkem zemětřesení, z různých důvodů odešlo 10 hráčů a dvojice Telford-Sweeney byla poslána do Bristolu na hostování do konce sezony. Známější jména, která Hrnčíře opustila? Např. Arnautović, Bardsley, Given, Walters či Whelan. Ale vedení nelenilo a přivedlo schopné náhrady. Ze Schalke přišel Choupo-Mouting, zdarma Fletcher z WBA a střed obrany byl vyztužen Zoumou z Chelsea, který přišel na roční hostování. Měl by se ve Stoke rozehrát po vážném zranění kolena. Novou posilou je také Indi Martins, ten podepsal dnes (v pátek 11. 8.), v loňské sezoně ve Stoke hostoval.

Ambice klubu, kterému je věnována tato stránka, jsou všeobecně známé. Posily i oslaby taktéž. Pojďme se tedy věnovat tomu, co je nového např. u smluvního rebela Barkleyho. Jak to s ním tedy je? No, přinejmenším zvláštně. Ač se Koeman netajil v blízké minulosti jeho „stoprocentním odchodem“, tak klub nedostal na něj žádnou nabídku. Pro začátek sezóny tedy zůstává hráčem Evertonu a po operaci třísel již trénuje se spoluhráči.

Do zápasu ale ještě nezasáhne, stejně jako McCarthy a dlouhodobí marodi Bolasie, Coleman a Mori. Irský obránce ale již začal s lehkým tréninkem!

Sága Sigurdova syna? Jednání probíhají a ryšavý Nizozemec popřel, že problémem je cena (Telegraph včera napsal, že oba týmy jsou zakopány na pozicích „45 mega a ani o flok více“ vs „Opravdu jen za 50 míčů“). Hlásná trouba LFC, tedy BBC, píše cosi o kritické fázi.

Levonohý stoper? Klub míří vysoko, až k výšinám LaLigy. Vyhlédl si bývalého hráče Arsenalu Vermaelena. Jednání prý již začala – a to je asi tak vše. Belgičan strávil loňskou sezonu na hostování v AS Řím a přestupu by se asi nebránil. Zřejmě by mu to schválila i jeho anglická novomanželka. Uvidíme, jak na to budou tvářit blaugranas, zvlášť, když ho Baggies chtějí také.

A kdo bude v sobotu v základní sestavě před vyprodaným Goodison Parkem určitě? Ti z vás, kteří v duchu odpověděli, že Rooney, získávají jednoho bludišťáka.

Utkání vysílá ze záznamu od 20:30 stanice Digi sport 1.

P. S. Děkujeme manažerovi Chelsea Contemu za výslovnou pochvalu!

Co: Everton FC – Stoke City FC, 1. kolo Premier League
Kdy: 12. 8. 2017 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Neil Swarbrick