Přestupové léto 2019 minulostí

01/09/2019 96 Od Riči

Přejít na uzavřené přestupy.

Po novom vám prinášame aj aktualizované správy ohľadom hráčov spájaných s Evertonom.

30. 8. 2019

  • Kevin Mirallas nejspíše nakonec přeci jenom zamíří do Antverp, hráč odletěl do Belgie a momentálně se doladují detaily celého obchodu.
  • Yannick Bolasie naopak odmítl odejít na hostování do CSKA Moskva, jeho odchod z Evertonu je přesto stále vysoce pravděpodobný.

29. 8. 2019

  • Antverpy se dotazovaly na Kevina Mirallase. Angažování 31letého křídelníka, který má v Evertonu platnou smlouvu ještě na rok s týdenním příjmem 70 tisíc, se ale může ukázat pro belgický celek jako finančně nedosažitelné.
  • Toffees zároveň doufají, že se jim rovněž podaří dojednat odchody Cuca Martiny (smlouva na 35 tisíc liber týdně do 2020), Yannicka Bolasieho (smlouva na 75 tisíc liber týdně do 2021), Oumara Niasseho (smlouva na 55 tisíc liber týdně do 2020) a také několika mladíků z výběru do 23 let.

27. 8. 2019

  • Blaznivá spekulace, nebo překvapivý přestup? Různá média informují o možném zájmu Realu Madrid o brankářskou trojku Evertonu Maartena Stekelenburga (36 let), který by měl ve španělském velkoklubu zastoupit odcházejícího gólmana Navase do PSG.

22. 8. 2019

  • V anglické první a druhé lize sice skončilo přestupové okno, ve většině evropských lig ale trvá až do 2. září. Everton hodlá stále uzavřít několik odchodů a dva nejbližší už se rýsují, konkrétně se jedná o roční hostování. Brzy 20letý útočník Fraser Hornby má putovat do belgického Kortrijku a brzy 21letý defenzivní středopolař Beni Baningime do dánského Brondby.

8. 8. 2019 – Deadline Day v Anglii

19:00

  • Podle informací deníku Liverpool Echo Alex Iwobi podstupuje v Londýně zdravotní prohlídku a za několik hodin podepíše s Everton smlouvu. Základní částka přestupu je nakonec nižší: 28 milionů liber.
  • Na odchodu do Sheffieldu United je Muhamed Bešić, všechno papírování by se mělo stihnout do 20:00, nabídka byla totiž akceptována před koncem přestupového období v 18:00.
  • Příchod Marcose Roja se neuskutečnil, jelikož Everton preferoval výhradně hostování argentinského stopera, zatímco Manchester United byl ochoten jednat jen o přestupu.
  • Podle redaktora deníku The Times Paula Joyce, jehož zprávy bývají zpravidla přesné, Everton učinil jedinou nabídku za Wilfrieda Zahu, třebaže jiné zdroje mluvily jinak. 28. července Crystal Palace odmítl přestup v hodnotě 52 milionů liber. Toffees mohli za Zahu zaplatit maximálně 60 milionů, Eagles ale požadovali daleko více.

18:00

  • Arsenal akceptoval nabídku Toffees ve výši 35 až 40 milionů za Iwobiho! Tak píše důvěryhodný redaktor BBC David Orstein. Stihl se přestup uzavřít před koncem transferového okna?
  • Marcos Rojo zůstává v Manchesteru United, Marco Silva tak vysněného stopera nezíská.

17:45

  • Novinář Dominic King z Daily Mail uvádí, že stále existuje šance přestupu Alexe Iwobiho z Arsenalu.

16:30

  • 90 minut před koncem přestupového Sky Sports oznámilo, že Wilfried Zaha zůstává v Crystal Palace. Zprávu potvrdil i manažer Eagles Roy Hodgson.
  • O v Evertonu nechtěného Muhameda Bešiće usilují podle stejného zdroje prvoligový Sheffield United a druholigový Fulham.

12:00

  • Football Insider: Everton se pokusí přivést mladého křídelníka Stevena Bergwijna z PSV, pokud neklapne příchod Zahy. Bergwijna zná z působení v PSV sportovní ředitel Blues Marcel Brands.
  • Evertonu se nepodaří angažovat na hostování mladého stopera Fikaya Tomoriho, protože Chelsea prodává stopera Luize do Arsenalu. Toffees tak podle ESPN obrátili pozornost na Marcose Roja z Manchesteru United, jehož by rovněž rádi získali formou hostování. Red Devils ale preferují prodej.

7. 8. 2019

  • Podle Sky Sports Crystal Palace odmítl obrovskou nabídku Evertonu okolo 70 milionů liber zahrnující výměnu hráčů Jamese McCarthyho a Cenka Tosuna za Wilfrieda Zahu, svůj klenot si prý cení až na 100 milionů liber. Nespokojený Zaha následně prý podal žádost o přestup.
  • Středopolař McCarthy ale do Eagles pravděpodobně zamíří nehledě na tahanice okolo Zahy, skloňovaná cena přestupu se pohybuje mezi 3 až 8 miliony liber.
  • Podle Liverpool Echo se Everton vzdal možnosti získat stopera Kurta Zoumu z Chelsea. Londýňané nehodlají Francouze pustit. Toffees proto chtěli ulovit aspoň Chrise Smallinga na hostování z Manchesteru United, ovšem rovněž nepochodily. Příchod zkušeného stopera zůstává prioritou končícího přestupového období.
  • Zatímco se dotahuje do úspěšného konce hostování pravého obránce Djibrila Sidibého z Monaka, Watford smetl ze stolu i druhou nabídku za středopolaře Abdoulaye Doucourého ve výši 36 milionů liber. Toffees se již do třetice snažit nebudou, naopak ale krouží okolo křídelníka Alexe Iwobiho, za něhož neúspěšně nabízeli 30 milionů liber. Arsenal má chtít o 10 milionů více, jak informuje BBC.
  • Na hostování do Turecka by mohli zamířit Oumar Niasse (Trabzonspor), Yannick Bolasie (Besiktas) nebo Morgan Schneiderlin (Galatasaray). Naopak jednou nohou v druholigovém Hullu je Matthew Pennington.

5. 8. 2019

  • Watford odmietol ponuku vo výške 32 miliónov libier za francúzskeho záložníka Abdoulaya Doucourého. Túto informáciu priniesol spoľahlivý Alan Myers a potvrdil to aj lokálny zdroj, týždenník Watford Observer. Očakáva sa, že Toffees sa vrátia s vylepšenou ponukou.
  • Ako o posile do obrany sa najnovšie hovorí o Djibrilovi Sidibém z AS Monaco. Túto správu priniesol novinár Latour Bertrand. Majster sveta s francúzskou reprezentáciou má 27 rokov a hrá na pravom kraji obrany.

1. 8. 2019

  • Francúzske médiá, konkrétne L´Equipe, včera prišli s informáciou, že Monako a Everton sa dohodli na trvalom prestupe Onyekuruho za približne 15 miliónov libier. Nigérijský krídelník znova nedostal pracovné povolenie vo Veľkej Británii a Toffees sú vraj preto zmierení s jeho predajom. Dnes sa však objavili správy z jeho rodnej krajiny, že Henry údajne odmietol tento prestup a vyčkáva na zotrvanie v Istanbule, kde s Galatasarayom prežil vynikajúcu sezónu a na ďalší rok má istú účasť v Lige majstrov. Turecký klub má však záujem len o hosťovanie.

30. 7. 2019

  • Podle mnoha zdrojů se Everton konečně dohodl s Juventusem na přestupu 19letého útočníka Moise Keana, finální částka transferu má činit 36,5 milionu liber (29+6,5m). Italský reprezentant má přiletět do Anglie ve středu, aby prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouva s týdenním příjmem okolo 52 tisíc liber.

29. 7. 2019

  • Liverpool Echo uvádí, že Crystal Palace o víkendu odmítl první a také poslední nabídku Evertonu ve výši 52 milionů liber za Wilfrieda Zahu (třebaže tentýž deník dříve razantně vyloučil jakýkoliv zájem Blues o Zahu – tolik k důvěryhodnosti spekulací). Sky Sports nicméně kontrolovalo zvěstí: Z Goodison Parku přilétla na Selhurst Park druhá nabídka v hodnotě 55 milionů liber doplněná o dva hráče na výměnu, a to Jamese McCarthyho a Cenka Tosuna. Avšak o několik hodin později Everton v prohlášení pro tuto britskou televizi dementoval druhou nabídku, přiznal pouze první, jež byla o víkendu zamítnuta, a tak vzhledem k dobrým vztahům s Eagles ukončil svůj zájem o Zahu.
  • Do hledáčku Toffes podle zdrojů Sky Sports uvízli brzy 26letý defenzivní středopolař Southamptonu Mario Lemina, který nedávno dostal od svého zaměstnavatele svolení k odchodu do většího klubu, a o pět let mladší stoper Chelsea Fikayo Tomori, loni úspěšně působící na hostování v druholigovém Derby County.
  • I přes včerejší prohlášení Marca Silvy je přestup Idrissy Gueyeho do PSG nejspíše na spadnutí. Senegalec byl dnes zachycen fotoaparáty na pařížském letišti a vzápětí měl v novém působišti projít zdravotní prohlídkou.

28. 7. 2019

  • Manažer Marco Silva prozradil v upřímném rozhovoru pro Liverpool Echo, že potřebuje přivést čtyři nové hráče, a to pravého obránce, stopera, křídlo a útočníka. Posily jsou podle Portugalce podmínkou, aby se Everton zlepšil oproti loňské sezóně, kdy v lize skončil osmý. Silva rovněž již hovořil s Idrissem Gueyem, jehož by velmi rád udržel v klubu. Přestup defenzivního záložníka do Paris St. Germain ještě prý není hotovou věcí, jestliže by ale k němu došlo, Silva požaduje nákup nového a typově podobného hráče, který by okamžitě mohl naskočit do základní sestavy.

25. 7. 2019

  • Německá a francouzská média spojují Toffees s 23letým záložníkem Mainzu, jehož jméno zní Jean-Philippe Gbamin. Reprezentant Pobřeží Slonoviny, který by mohl být náhradou za Gueyeho, nejčastěji nastupuje jako defenzivní záložník, zvládne ale alternovat i na stoperu a pravém obránci. Jeho cenovka se může vyšplhat až na 30 milionů liber.

24. 7. 2019

  • Podľa zdrojov SkySports sa Everton zaujíma Wilfrieda Zahu a v najbližších dňoch by mal rokovať s Crystal Palace o jeho prestupe. Mediálny konglomerát taktiež informuje, že PSG sa údajne dohodlo na cene 28 miliónov libier za Gueyeho. Mimo iného sa tiež objavujú správy o snahe West Bromwichu Albion pripraviť návrat  Masona Holgata.

23. 7. 2019

  • Stoper Kurt Zouma, o jehož Toffees po úspěšném loňském hostování jeví velký zájem, pravděpodobně zůstane v Chelsea. Francouz to naznačil v rozhovoru pro Daily Mail: „Je pravda to, že jsem si užil angažmá v Evertonu, jsem ale hráčem Chelsea. Uvidíme, co se stane v budoucnosti, myslím ale, že zůstanu v Chelsea. Nyní je nejdůležitější se dobře připravit na novou sezónu.“ Everton se tak patrně bude muset porozhlédnout po jiných alternativách do středu obrany.

22. 7. 2019

  • Jedna transferová sága táhnoucí se již déle než rok se zdá být u konce. Liverpool Echo potvrdil zprávu, že Everton a RB Lipsko finišují jednání ohledně přestupu Ademoly Lookmana. 21letý křídelník by měl zapózovat v dresu Sasů v nejbližších dnech.
  • Noviny The Times přispěchaly se seznamem hráčů Evertonu, kteří jsou prodeji, a to jmenovitě: Cenk Tosun, Yannick Bolasie, James McCarthy, Kevin Mirallas a Oumar Niasse. Nezapomněli ale redaktoři na dalších několik pánů jako Bešić, Martina či Pennington?

19. 7. 2019

  • L’Equipe: Idrissa Gueye, který dnes se Senegalem podlehl Alžířsku ve finále Afrického poháru, se blíží angažmá v PSG. Francouzský celek a Evertonu našly společnou řeč a transfer za 31,5 milionu liber by měl uzavřen do pondělí.
  • Středopolař James McCarthy je k prodeji a o jeho služby jeví zájem Crystal Palace.  Londýňané podle Sky Sports učinili Toffees osmimilionovou nabídku.

18. 7. 2019

  • Známý francouzský sportovní list L’Equipe přinesl zprávu o chystaném prodeji útočníka Rafaela Leãa z Lille. Nabídku za 20letého Portugalce prý zatím podali tři zájemci: Everton (37,5 milionu eur), Valencia (35+5 milionů eur), Neapol (32,5 milionu eur). Redaktor Phil Kirkbride z Liverpool Echo ale vzápětí na Twitteru dementoval, že by se Toffees zaujímali o Leãa.

16. 7. 2019

  • Britská televize Sky Sports informuje, že Everton akceptoval nabídku RB Lipska v hodnotě 22,5 milionu liber za křídelníka Ademolu Lookmana. Přestup by měl být zkompletován během následujících 24 hodin.

15. 7. 2019

  • Redaktor Phil Kirkbride z deníku Liverpool Echo shrnul v obsáhlé zprávě hlavní přestupové plány Evertonu, padla jména jako Fabian Delph, Kurt Zouma nebo i Mario Mandžukić.
  • Everton podle zahraničních médií krouží okolo dvou mladých útočníků. Za 20letého Rafaela Leãa z Lille měl nabídnout 36 milionů liber (zdroj La Voix du Nord) a za o rok mladšího Moise Keana z Juventusu zatím jen plánuje poslat nabídku ve výši 40 milionů liber (zdroj TuttoSport). Realita je ale zatím jiná – v kádru zůstávají průměrní Cenk Tosun a Oumar Niasse.

13. 7. 2019

  • Fabian Delph pravdepodobne zamieri do Goodison Parku. Denník Liverpool Echo a Times uvádzajú, že dohoda s Manchesterom City je blízko a hráč by sa mohol za sumu okolo 10 miliónov libier pripojiť k predsezónnej príprave Evertonu vo Švajčiarsku.
  • Phil Kirkbride uvádza, že Everton stanovil cenu Lookmana na £25 miliónov. Chce sa tak vyhnúť prípadnému naťahovaniu v rokovaniach ako minulé leto, ktoré pre RB Lipsko a Ademolu skončili neúspešne. Nemecký klub vraj znova oživil záujem.
  • Záujem je aj o našich mladíkov. Echo skloňuje medzi inými Blackpool ako potenciálnu destináciu pre Hornbyho, zatiaľ čo Hull Daily Mail pasuje Bowlera za prestupový cieľ Tigers. Samotný McCann pritom tieto informácie pred pár hodinami poprel a označil za špekulácie.
  • Vychádzajúca brankárska hviezda Fleetwoodu Town, Billy Crellin (19), je vábená na Merseyside. The Fishermen podľa Daily Mail odmietli ponuku vo výške £200 000 od Evertonu. Okrem toho má na hráča zálusk aj Manchester United, Arsenal či Wolverhampton Wanderers.
  • Paul Kendrick z Wigan Today píše, že prestup Antoneeho Robinsona k Latics je v podstate hotovou vecou a kluby sa údajne dohodli aj na čiastke. Tá by sa mala pohybovať na úrovni £2 miliónov. Na DW Stadium Robinson minulú sezónu aj napriek vážnemu zraneniu úspešne hosťoval.

12. 7. 2019

  • Francúzske periodikum L’Equipe informuje, že PSG znova oživilo záujem o nášho reprezentanta Senegalu, Idrissu Gueyeho. 29 ročný záložník je momentálne na Africkom poháre národov a už v zime čelil ponuke na prestup do metropoly Francúzska, kde mu vedia ponúknuť instantný úspech a participáciu v Lige majstrov. Everton však nastolil vysokú cenovku, ktorá napokon Saint Germain odradila. Veľmi dobre je ale známe, že Idrissa by si rád splnil osobné ambície. A tak rovnako ako súhlasil s prestupom v zime, bude tomu tak aj toto leto. Aktuálne vraj parížsky šejkovia ponúkajú sumu 30 miliónov eur.
  • Everton sa netají úmyslom priviesť cez leto ľavonohého krajného záložníka aktuálne prejavil zjavný záujem o Nicolasa Pépého. 24 ročný pravý krídelník alebo útočník z Lille, ktorý v minulej sezóne nastrieľal 22 gólov a pridal 11 asistencií, je však cieľom viacerých špičkových klubov, čo môže vyhnať cenu nad hranicu Evertonu. Tá sa momentálne odhaduje na 60 miliónov libier. Tieto informácie dnes priniesol Phil Kirkbride z Liverpool Echo.

V této sekci naleznete souhrn všech změn v kádru Evertonu, které se uskuteční během přestupového léta 2019.

Podle regulí Mezinárodní fotbalové federace FIFA musí přestupové okno v každé členské zemi trvat nejméně 12 týdnů, a protože anglické prvoligové kluby si už v loňském roce odhlasovaly, že mohou přivádět hráče jen do začátku ligové sezóny, letošní letní přestupové okno se tak v Premier League (a nově i v Championship) uzavře ve čtvrtek 8. srpna v 18 hodin a otevře už 16. května o půlnoci.

V nejlepších fotbalových ligách západní Evropy ale přestupové období tradičně skončí až začátkem září (pouze s výjimkou Itálie, kde skončí 23. srpna), do té doby tedy mohou anglické prvoligové kluby pouštět své hráče do zahraničí. Ve Francii se přestupové okno otevírá 11. června, v Německu a Itálii 1. července a ve Španělsku 2. července.

Příchody

Odchody