Everton W – Aston Villa W 0:2

14/02/2022 3 Od Karamela

Další nářez před domácími diváky a dvě zraněné opory navrch.

Trudný je život redaktora, kterému služební povinnost velí pečlivě sledovat, jak se jeho oblíbený tým propadá tabulkou v podstatě volným pádem. Tak tomu bylo i v nedělním domácím zápase s Aston Villou. Dost omáčky, pojďme raději ihned k věci.

První poločas

ustanovil definitivní skóre zápasu. Je třeba přiznat, že nebýt výborného výkonu Hannah Hampton v brance hostí, mohli jsme se radovat z prvního gólu zápasu my: Kenza Dali ve 4. minutě tvrdě vystřelila zpoza velkého vápna, ale Hampton míč vyrazila. Znovu se naše francouzská záložnice dostala ke střele na konci první desetiminutovky. Ale gólmanka domácích opět účinně zasáhla. Jenže, jenže… v 17. minutě po laxně bráněném rohu zblízka doklepla míč do evertonské sítě Emily Gielnik – 0:1. Asistence jistá Jill Scott… O chvíli později mohlo být ještě hůř. Po přímém kopu Gauvin poslala neplánovaně Björn do úniku naší starou známou Alishu Lehmann. Ta bezpečně utekla Maier, ale tváří v tvář MacIver selhala. Lehmann byla i na začátku akce ve 24. minutě, kdy z pravého křídla přenesla hru do našeho vápna, kde opět zblízka dopravila míč do brány Ramona Petzelberger – 0:2. Za pár minut odešla ze hřiště Dali pro potíže patrně s lýtkem. Odchod jedné z našich nejaktivnějších hráček evertonské ofenzivě neprospěl a do konce poločasu se již nic pozoruhodného nestalo.

Druhý poločas

postrádal nádech optimizmu úvodu druhé půle. Byly to Villans, kdo hrál nebezpečněji. 61. minuta přinesla odchod Christiansen ze hřiště, snad pro potíže s levým kotníkem.  Chvíli poté Emslie neúspěšně zkoušela hlavičku z těžkého úhlu. V 68. minutě se Jill Scott prosmykla naší obranou a jen boční síti jme mohli děkovat, že nepřišel 3. banán. v 72. minutě si Gielnik chtěla přidat na konto další gól, ale tentokrát neúspěšně.  Pattinson velmi slibně vypálila z dálky, ale Hampton míč vyrazila i s pomocí tyče, proti dorážce Magill už zakročila sebejistě. Závěrečný nápor přinesl po rohu ještě naději v podobě hlavičky  Finnigan a střely Gauvin, ale bohužel žádný zobou pokusů se neujal.

Shrnutí

Byli jsme lepší v držení míče, přihrávkách i střelách na bránu.  Přesto jsou tři body v pekle, lišky překvapivě porazily West Ham a my se posouváme na 11. tedy předposlední příčku. Dnešní zápas byl naprostým šokem. Nálada v týmu dle svěšených hlav hráček při zápase je velmi bídná a zranily se naše dvě opory.  V létě končí smlouvy klíčovým hráčkám a je otázka, zda budou mít zájem je prodlužovat v týmu na hranici nebo zcela v Champu. Ne, nevypadá to s námi dobře. Ale stále nám zbývá devět zápasů a sedm bodů náskoku na poslední Birmingham. Je toho hodně, o co je možné a nutné hrát.  O víkendu nás čeká WFA cup a Charltonem, o týden později pak reparát s Villou. Pojďme už tu pitomou sezónu zlepšit. Tým na to opravdu máme.

Fotografie: Simone Magill a Remi Allen(zdroj Getty Images)

Come on you blue girls!

Sestřih: YouTube

Branky: Gielnik (17´), Petzelberger (24´)

Everton (4-2-3-1): MacIver; Maier (Gauvin 79′), Finnigan, George, Turner; Christiansen (Magill 61′), Galli; Emslie, Dali (Bennison 34′), Duggan (Pattinson 79´); Anvegård (Graham 78´)

Aston Villa (4-3-3): Hampton; Mayling, Patten, Asante, Pacheco; Littlejohn, Scott, Allen; Lehmann (Arthur 90+2´), Gielnik (Boye-Hlorkah 74´), Petzelberger