Jak to bude s Pienaarem?

20/04/2010 0 Od Riči

Steven Pienaar chce mít o své budoucnosti jasno před Mistrovstvím světa. Jak to s Jihoafričanem nakonec dopadne, bychom se tak měli dozvědět asi do začátku června.

Smlouva na Goodsion Parku končí osmadvacetiletému hráči příští rok. Zda podepíše Pienaar nový kontrakt či odejde do jiného klubu je tak aktuálním problémem.

David Moyes by svůj klenot chtěl udržet, v tom případě by ale musel nabídnout Pienaarovi nadprůměrný plat na poměry v Evertonu. Není totiž veřejným tajemstvím, že Pienaar si chce rozhodně finančně polepšit. Jednání o hráčově novém smlouvě se ovšem vedou prakticky už minulého léta.

Pienaar avšak rozhodně chce nadále působit za Everton, vždyť v únoru se nechal slyšet: „Mám pocit jako by byl Everton můj domov. Fanoušci tu na mě byli vždy milí a dávali mi stoprocentní podporu. Myslím, že bych tu mohl hrát déle, proč ne? Za Toffees mě baví hrát.“

Jenže ještě v dávnější minulosti hbitý záložník prozradil, že bych chtěl zkusit s Evertonem Ligy mistrů. To se v této sezóně EFC nepodaří a pravděpodobně bude muset Everton oželet i účast v evropských pohárech pro příští rok, což muže hrát v Pienaarově rozhodování velkou roli.

O víkendu navíc několik britských novin přišlo s tím, že Harry Redknapp z Tottenhamu nabídl za Pienaara 14 milionů liber. Everton však tuto zprávu popřel. Mimochodem Jihoafričana pozorují i věhlasnější kluby jako třeba Manchester United, Chelsea či Bayern Mnichov.

Agent hráče Ivan Mudia prozradil tisku informaci: „Steven by chtěl svoji budnoucnost vyřešit před Mistrovstvím světa. Jeho učinkování na MS nebude mít na jeho další angažmá vliv.“

Z toho je tedy jasná jedna věc – MS v Jihoafrické republice startuje 11. června, takže asi do té doby budeme vědět, jak to s Pienaarem dopadne.