Cahill prodloužil smlouvu

18/05/2010 0 Od Meňa

Australský symbol potvrdil svoji oddanost a nabídnuté prodloužení kontraktu bez váhání přijal. Hráčem Evertonu by měl Cahill být další čtyři roky.

Rodákovi ze Sydney chyběly do vypršení stávajícího kontraktu dva roky, Everton ale nechtěl nechat nic náhodě, a australského srdcaře tedy budeme na Goodison Parku vídávat do roku 2014. S největší pravděpodobností tak momentálně třicetiletý Cahill svoji dlouholetou kariéru na ostrovech ukončí právě v modrém dresu.

„Je to velký okamžik mojí kariéry. V mém životě hraje věrnost velkou roli a nedokázal bych si představit, že bychom někam přestupoval,“ říká. „Předseda i manažer dobře ví, jaký vztah mě pojí ke klubu a spoluhráčům. Vědí, že Everton miluji. Ke všem v klubu mám blízko, takže nemůžu být šťastnější.“

Otce tří dětí a od minulého týdne do manželského chomoutu uvázaného fotbalistu média častokrát po mnoho let spojovala s odchodem. Dokázal by si tedy vůbec Tim sám sebe po šesti úspěšných letech v Merseyside představit v jiném klubu?

„Když zhodnotíte situaci, zvážíte, kam jste se jako fotbalista dostal, lidé potom často mluví o penězích a podobných věcech, ale ve skutečnosti je toho daleko víc než peníze, co můžete získat. S historií kterou máme, s budoucností, která leží před námi, nemyslím, že je většího klubu.

Samozřejmě, lidé řeknou, že jsem šílený, protože je tu Manchester United, Arsenal, Liga Mistrů a podobně, ale když se zamyslíte nad tím, čeho jsme v Evertonu dosáhli a čeho ještě můžeme dosáhnout, myslím, že jsem se rozhodl naprosto správně,“ říká populární záložník a nejlepší týmový střelec posledních let.