Marcus Hahnemann překvapivou posilou

23/09/2011 0 Od Meňa

Ani letos se nakonec Everton neobejde bez angažování nového brankáře. Na volný přestup na Goodison Parku podepsal smlouvu zkušený Marcus Hahnemann.

Devětatřicetiletý gólman podepsal krátkodobou smlouvu do ledna, do kdy bude krýt záda kolegovi z americké reprezentace Timu Howardovi a zároveň rozšíří brankářskou konkurenci Jánu Muchovi. Hahnemannovi vypršela v létě smlouva ve Wolverhamptonu a David Moyes se rozhodl po zkušeném Američanovi šáhnout zejména proto, že jeho tým měl pouze dva seniorské brankáře.

„Máme jen dva a cítil jsem, že jsme někoho potřebovali už předtím, než se zavřelo přestupové okno. Nového brankáře jsem hledal. Marcus je zkušený a dodá nám trochu náhrady, kterou jsme sháněli,“ říká Moyes.

Rodák z Iowy odstartoval svoji kariéru již v roce 1994 u Seattle Sounders, které o tři roky později v rámci Major League Soccer vyměnil za Colorado Rapids. V roce 1999 přišlo první ostrovní angažmá, ačkoliv za Fulham odchytal jen hrstku zápasů. Naplno se metr a jednadevadesát centimetrů vysoký brankář prosadil až v Readingu, kde během sedmi let nastoupil k více než tří stovkám utkání. Poslední dvě sezony pak strávil u Wolves. Reprezentační dres Spojených států oblékl Hahnemann devětkrát.