Mirallas Evertonianem

19/08/2012 0 Od Riči

Everton v aktuálním přestupovém okně působí zatím překvapivě příjemně aktivně. Po Naismithovi a Pienaarovi přichází třetí posila, z Olympiakosu se dotáhl příchod Kevina Mirallase.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní Belgičan podepsal na Goodison Parku čtyřletý kontrakt potom, co v sobotu prošel zdravotní prohlídkou. Jednání mezi Toffees a Olympiakosem probíhala minulý týden a ačkoliv opět (proč?) oficiální web částku za transakci nezveřejnil, mluví se o hodnotě 6 milionů liber. V médií se mimochodem jméno Mirallase spojovalo také s Arsenalem.

Nová posila se v Anglli uvedla těmito slovy: „Jsem velmi šťasten, jelikož Everton patří k velkým klubů a mě se naskytla velmi dobrá příležitost. Věděl jsem, že se o mě Everton zajímá. A po rozhovoru s manažerem jsem se rozhodl do týmu přestoupit. Everton si spojuji se skvělým mužstvem a výbornými fanoušky, zároveň tento celek dokáže vyhrávat v Premier League hodně zápasů. Proto jsem tu.“

Mirallas působil v Olympiakosu dvě sezóny, přičemž v té poslední nastřílel ve 25 utkáních 20 branek. Před angažmá v Řecku nastupoval za Saint-Étienne, Lille a svou kariéru začal doma ve Standardu Lutych.

David Moyes sledoval hráče, který je schopen nastoupit v útoku, na podhrotu či jako křídelní záložník ve středu při mezinárodním zápase Belgie versus Holandsko, v němž Oranjes prohráli 2:4.

Reprezentační kolega Marouaneho Fellaini nebude ještě moci v pondělí proti Manchesteru United hrát, na Goodison Parku však bude během zápasu představen. Stejně jako Nikica Jelavić v zimě při výhře nad druhým celkem z Manchesteru – City…