Leroy Fer blízko příchodu

28/01/2013 0 Od Riči

Leroy Fer se přiblížil angažmá na Goodison Parku. Jeho zaměstnavatel FC Twente se totiž dohodl s Evertonem na podmínkách přestupu.

Třiadvacetiletý střední silový záložník bude v blízké době vyjednávat smlouvu a čeká ho zdravotní prohlídka. Liverpool Echo mezitím přispěchal s informací o částce za přestup. Ta by se měla vyšplhat na deset milionů eur a Twente obdrží peníze ve splátkách. Spekuluje se ale také o prodeji některého z klíčových mužů Moyesovi sestavy (Baines, Fellaini), z jejichž transakce by šla část peněz na obchod s Ferem.

Fer, který na začátku ledna oslavit 23 let, dvakrát nastoupil za reprezentaci Holandska. Trenér Holandska U21 Cor Pot ho přirovnal k Patricku Vierovi. Mladý Nizozemec si udělal jméno ve Feynoordu, odkud ho v roce 2011 vykoupilo Twente.

David Moyes chtěl posilnit střed zálohy již od léta, Vadis Odjidja-Ofoe ovšem kvůli nesplnění regulí na konci srpna nepřišel, a tak později na testech uspěl a po čase si vybojoval smlouvu do konce sezóny jiný střední záložník, zkušený Thomas Hitzlsperger.