FA Cup Preview: Oldham Athletic – Everton

16/02/2013 0 Od Riči

Premier League opět ustoupí magickému FA Cupu, v jeho 5. kole Everton cestuje na půdu třetiligového Oldhamu. Favorit střetnutí je tedy jasný.

Jedním dechem však třeba dodat známé ale. V desetitisícovém Boundary Park si ve 4. kole FA Cupu vylámal zuby městský rival Toffees, LFC si odvezl prohru 2:3. Postup přes Reds byl ovšem z hlediska Oldhamu jedna z mála pozitivních věcí poslední doby. Latics se nedaří v League One, kde jim momentálně patří první sestupové místo, konkrétně 21. Špatnou formu odnesl manažer Paul Dickov, který 3. února rezignoval. Úspěch v poháru je krásný, udržení v League One ovšem důležitější. Dickova nahradil Tony Philliskirk, pro něhož to znamená první manažerskou štaci.

Everton si hodlá FA Cupem spravit chuť z posledních dnů. Proti Aston Ville a Manchesteru United vybojoval pouze bod, propadl se na šesté místo a dobře si začíná uvědomovat, že čtvrté místo zaručující Ligu mistrů bude těžké urvat.

David Moyes nebude hráče rozhodně šetřit. Zranění Sylvain Distin se již uzdravil, a tak bez formy hrající Johny Heitinga snad poputuje na střídačku. Bylo na čase. V útoku se po několika zápasech nejspíše objeví Nikica Jelavić, Chorvat několik posledních utkání začínal na lavičce náhradníků, přednost dostával Anichebe. Ten však si z Old Traffordu odnesl lehčí šrám. Z hostování v Leedsu se vrátil Ross Barkley, dostane prostor?

Oldham a Everton – to je život jednoho člověka, Joe Royle manažeroval oba kluby. S Toffees dokonce vyhrál v roce 1995 FA Cupu, což je pro Blues zatím poslední získaná trofej.

Co: Oldham Athletic AFC – Everton FC, 5. kolo FA Cupu
Kdy: 16.02.2013 od 19:00 SEČ
Kde: Boundary Park, Oldham
Rozhodčí: Philip Dowd