Hrdý Stubbs

20/06/2013 0 Od Riči

Do anglické reprezentace na nadcházející Mistrovství světa U20 bylo jmenováno hned pět hráčů Evertonu, což pochopitelně velmi těší Alana Stubbse.

Ross Barkley, John Stones, John Lundstram, Chris Long a Luke Garbutt se momentálně připravují na šampionát konaný v Turecku. Turnaj s účastí 24 národních výběrů začíná v pátek, Anglie odehraje první zápas v neděli s Irákem.

Stubbs letos dovedl Everton U21 do semifinále mládežnické Premier League, v jeho týmu působí dost talentů včetně samozřejmě výše zmíněné pětice, která má podle bývalého zadáka Toffees šanci objevit se v prvním utkání.

„Jako jejich trenér jsem pochopitelně spokojený, v konečném důsledky si ale o nominaci řekli sami svými výkony v uplynulé sezóně. Z hlediska Evertonu znamená pět fotbalistů v nominaci skvělou vizitku, je to odměna za výborný rok všech.

Čtyři naši hráči v kategorii U20 končí, potom nás reprezentuje jeden z nejmladších Chris Long. Nevíme přesně, jak bude vypadat sestava, většina našich však drží solidní naději, aby se dostala do základní jedenáctky.

Kluci dostanou šanci, kterou nesmí promarnit. Musí ji plně využít a odměnit se výsledky. Pokud se jim bude dařit, určitě jim to prospěje v Evertonu,“ prozradil trenér Evertonu U21.

Na mistrovství světa, kam se mimochodem nekvalifikovali slavní Brazilci a Argentinci, ale ani Češi a Slováci, se Anglie postupně utká s Irákem, Chile a Egyptem. Nejlepší dva celky ze skupiny a celkově čtyři nejlepší mužstva z třetích míst potom postoupí do osmifinále. Mladým Angličanům se hodně věří a Alan Stubbs není jiného názoru, cení si hlavně trenéra Petera Taylora, bývalého manažera Leicesteru a Hullu.

Šedesátiletý lodivod v minulosti dvakrát usedl na lavičku Anglie U21, v pozici caretakera vedl v roce 2000 v jednom střetnutí také seniorskou reprezentaci. Stubbs na jeho adresu uvedl: „Osobně sledoval naše zápasy a na konci sezóny se zastavil také na Finch Farm. Několik hodin jsem s ním hovořil o hráčích, ptal se na mé názory.

Vypadá jako milý a znalý chlapík, jeho zkušenosti poženou mužstvo kupředu. Moc se těší na spolupráci s hráči.m