Gibson utrpěl vážné zranění

16/10/2013 0 Od Riči

Pro Darrona Gibsona možná skončila sezóna, při výhře Irska 3:1 v kvalifikačním duelu proti Kazachstánu si přetrhl vazy v koleně a čeká ho operace.

Noel King, dočasný trenér reprezentace, prohlásil: „Bylo to strašné, bude chybět několik měsíců. Nečeká ho snadná práce, aby se v letošní sezóně opět objevil na hřišti.“

Pětadvacetiletý záložník se zranil při návratu do národního týmu, kvůli problémům s bývalým lodivodem Giovannim Trappatonim nereprezentoval 15 měsíců. Po konci angažmá Itala se konečně dočkal pozvánky a v pátek odehrál celé utkání na půdě Německa, domácí zvítězili 3:0. Do základní sestavy byl nominován také v posledním kvalifikačním kole proti Kazachstánu. Bohužel po 35 minutách musel být po ošetření odnesen na nosítkách. Přesná doba absence se zatím ještě neví.

Gibson laboroval s kolenem od začátku sezóny, Martínezovi byl k dispozici pouze pár dní, během nichž nastoupil od první minutu v poháru s Fulhamem, a v lize proti Manchesteru City střídal na poslední půlhodinu.

Vysněný střed pole Barry-Gibson tak nakonec Evertonians třeba ani neuvidí, dostatek příležitostí dostane nová posila James McCarthy.