Coleman, Hibbert a McAleny prodloužili

02/07/2014 0 Od Riči

Zatímco Seamus Coleman si kvalitními výkony řekl o vylepšení smlouvy, Tony Hibbert a Conor McAleny podpisy odvrátili odchody z Goodison Parku.

Dvacet pět let starý pravý obránce byl v loňské sezóně zvolen nejlepším klubovým hráčem, a tak není divu, že se vedení rozhodlo Colemanovi smlouvu vylepšit, její skončení posunout o rok do léta 2019 a odradit potencionální zájemce.

„Jsem spokojený, miluji práci se všemi hráči a trenérským týmem. S naším manažerem a kádrem kráčíme správnou cestou,“ prozradil irský reprezentant.

U Tonyho Hibberta byla situace jiná, odchovanci a oblíbenci fanoušků k červnu vypršel kontrakt, a přestože Roberto Martínez vyjadřoval přání ohledně setrvaní třiatřicetiletého beka, v médiích se objevovaly spekulace o přesunu do West Bromu, kde se manažerské pozice ujal Alan Irvine, bývalý ředitel akademie Evertonu.

Hibbo se ale nakonec rozhodl srdcem, a tak u Toffees pravděpodobně ukončí kariéru, podepsal totiž na dva roky. Jeho ambice jsou jasné – častěji se ukazovat na hřišti. Vždyť od května 2012 naskočil i kvůli zraněním pouze do desíti zápasů: „Trápily mě zdravotní problémy, nyní jsem však zdravý a připravený hrát. Čeká nás větší porce utkání, boss bude chtít rotovat sestavu a mít k dispozici silný výběr.“

Konec v Evertonu visel také nad Conorem McAlenym, jednadvacetiletému útočníkovi vypršela po konci sezóny smlouva, po jednáních ovšem nakonec podepsal novou a hned tříletou. Šikovný hráč utrpěl vloni na podzim těžkou zlomeninu nohy při hostování v Brentfordu (League One). Rekonvalescence probíhala dobře, a proto už během jara střílel branky za U21.

Teď chce navázat na tři starty za první tým zpřed tří let ještě pod Davidem Moyesem. Podle vlastních slov s ním Roberto Martínez počítá. „Snad jsou pro mě zranění minulostí a mohu se dívat dopředu. Manažer mi volal před pár týdny a ten rozhovor byl pro mě rozhodující. Prozradil mi, jak jsem v jeho plánech, což mě hodně přesvědčilo proč podepsat.

Když takovou věc slyšíte od manažera, dostaví se impuls a sebedůvěra. V Evertonu se do budoucna počítá s mladíky, to mě velmi motivuje,“ vysvětlil McAleny, kolem něhož kroužil kromě Brentfordu rovněž Wigan, který vede Uwe Rösler, bývalý šéf Bees.