Swindon Town – Everton 0:4

12/07/2015 0 Od Riči

Předsezónní přípravu Toffees zahájili vysokým vítězstvím, před odletem na turné do Asie nadělili Swindon Town čtyři branky na jeho hřišti.

Roberto Martínez dal šanci 21 hráčům, přičemž chyběli zranění Oviedo, Baines, McGeady a Garbutt se Stonesem, kteří reprezentovali Anglie na nedávném MEU21 a dostali delší volno.

Před výkopem fotbalisté uctili památku Andyho Kinga, jenž skonal minulý měsíc. V samotném průběhu utkání byla zřejmá kvalita na straně Merseysiders, což se dalo při rozdílu dvou soutěží předpokládat. V prvním poločase působil aktivně zejména novic Gerard Deulofeu, vždyť na jaře toho příliš neodehrál. Chuť do hry projevoval rovněž Ross Barkley, snad mu motivace vydrží i během soutěžního ročníku. Naopak půle se nevydařila Konému.

Po bezbrankové pětačtyřicetiminutovce Martínez vystřídal devět hráčů, pouze obránci Tyias Browning a Brendan Galloway odkopali celé a dobré střetnutí. S druhou částí se dostavilo rovněž preciznější zakončení. Úřadovala zejména trojice Mirallas-McAleny-Lukaku. Prvně jmenovaný vstřelil první dvě branky, na něž mu asistoval nejprve McAleny a následně Lukaku. Romelu Lukaku se prosadil v závěru po nabídce Conora McAleny a mladý ofenzivní záložník se také dočkal trefy. V nastavení povedené odpoledne korunoval přesnou křižnou střelou.

Kaňku představuje menší zranění kotníku Muhameda Bešiće, Bosňan pobyl na trávníku pouze 20 minut (nahradil ho mladík JonJoe Kenny) a jeho účast v Singapuru je ohrožená.

Videosestřih.

Swindon Town: Belford (62. Vasily), Williams, Rossi-Broneo (64. Storey), Sendles-White (65. Marshall), (67. Robert ), Ormonde-Ottoneill (58. Brophy), Byrne, Smith, Obika (71. Cooke), Kasim (58. Nicholson), Traoré

Everton: Howard (46. Robles), Coleman (46. Hibbert), Jagielka (46. Cleverley), Galloway, Browning; McCarthy (46. Barry), Deulofeu (46. McAleny), Barkley (46. Bešić (67. Kenny)), Pienaar (46. Osman), Naismith (46. Mirallas), Koné (46. Lukaku)