Koeman počítá s mladíky

10/07/2016 0 Od Riči

Ronald Koeman by rád vytvořil konkurenceschopné mužstvo, v němž budou hrát roli posily, ale také vlastní talentovaní fotbalisté.

Nový manažer Everton má za sebou první týden na Finch Farm. Na startu letní přípravy dává šanci i několika mladíkům, kteří se mohou dostat až do kádru pro ligu. „Chci dávat šanci produktům naší akademie, s touto filozofií jsem přišel do klubu.

Pyšníme se skvělou akademií. Ano, pochopitelně můžeme nakupovat, ale nejlepší je sázet na vlastní nadějné hráče. Pokud kluci budou tvrdě dřít a budou opravdu talentování, šance v prvním mužstvu je nemine. Příležitost dostat se do áčka bude pro všechny představovat obrovskou motivaci do dalších práce. Víme, že se počítají pouze výhry, ale jestliže jich dosáhneme s vlastními chlapci z akademie, budou ještě sladší,” prozradil Koeman.

Blues nyní odcestují na týdenní tréninkový kemp do Rakouska. Kromě intenzivnějších fyzických jednotek, jak avizoval kondiční kouč Jan Kluitenberg, je rovněž naplánován duel za zavřenými dveřmi a Koeman hlavně vítá další společný čas při seznamování. „Je strašně důležité, abychom se navzájem dobře oťukali. Hráči musí poznat metody realizačního týmu a my, trenéři, zase musíme nakouknout do jejich charakterů.”

Soustředění v Alpách se nezúčastní reprezentanti z Mistrovství Evropy – John Stones, Seamus Coleman, James McCarthy, Aiden McGeady, Ross Barkley, Shani Tarashaj a Romelu Lukaku.

Program přípravných zápasů

23.7. 16:00 Barnsley (v)
26.7. 20:45 MK Dons (v)
Dresden Cup – 29.7. 20:30 Dynamo Dresden, 30.7. 13:30 Real Betis/Werder Brémy
3.8. 21:00 Manchester United (v)
6.8. 16:00 Espanyol (d)

1. kolo Premier League – 13.8. 16:00 Tottenham Hotspur (d)