Bolasie zpečetěný

15/08/2016 0 Od Riči

Everton pomalu ale jistě začíná čeřit přestupové vody, nejčerstvěji ulovil velkou, doufejme, rybu z Crystal Palace, na pět let si zajistil Yannicka Bolasieho.

Blues zaplatili za ofenzivního hráče £25m, přičemž k základní sumě jsou vázané bonusy v hodnotě £5m, jak informují neoficiální zdroje (Liverpool Echo, BBC, Guardian), ani jedna strana totiž částku za přestup nezveřejnila. Avizovaných £30m by znamenalo nejdražší nákup v historii Merseysiders.

Everton minulý víkend podal nabídku v hodnotě £18m, kterou Eagles odmítli. Úspěch přineslo až navýšení, a tak reprezentant DR Kongo bude nosit modrý dres s číslem 14.

Bolasie, jenže se nejlépe cítí na levé straně hřiště, dříve hrával za Bristol City. Právě odtud směřoval do Crystal Palace, konkrétně v roce 2012 za dnes směšných £350 000. V hledáčku manažera Ronalda Koemana a sportovního ředitele Steva Walshe se dostal na nejvyšší příčky, proto spokojenost prvně jmenovaného nepřekvapuje. „Yannicka jsem sledoval už delší dobu, splňuje požadavky, které kladu na křídelníka – rychlost, sílu a schopnost nastupovat na rozličných postech v útoku. Je opravdu dobrou posilou pro klub.

Jeho 27 let představuje ideální věk pro fotbalistu, navíc je ozkoušený Premier League. Týmu dodá kvality, jsem rád, že bude součástí našich plánů.”

Koeman dobře popsal Bolasieho přednosti. Jaké má tedy slabiny? Nutno zmínit nekonzistentní výkony a horší produktivitu. Ačkoliv hlavně v posledních dvou sezónách zakládal většinu nebezpečných akcí Palace, jeho maximum nastřílených branek v jednom ročníku Premier League se zastavilo na čísle pět.

„Yala“ bude bojovat o místo v základní sestavě hlavně s Kevinem Mirallasem. Pozice levého křídelníka potřebovala posílení, vždyť vloni zde nastupoval Tom Cleverley či Arouna Koné, a to, prosím, nelze považovat za nikterak žhavé možnosti.