Preview: Everton – Crystal Palace

29/09/2016 0 Od Javor

Orlové létají vysoko, zatímco Everton byl z výšin minulý týden sražen. Páteční televizní předehrávka bude částečně i o zvýšení pošramoceného sebevědomí – a nutno napsati, že nepřijeli otloukánci.

Když napíšu, že Evertonu zápas v Bournemouthu nevyšel, tak jsem mírný. Obzvláště výkon v první půli byl zkritizován mnohými, včetně Ronalda Koemana na pozápasové tiskové konferenci. A když k tomu připočtu vypadnutí z Ligového poháru s druholigovým Norwichem, tak bude minulý týden určitě zapsán v klubových análech černým písmem. Navíc jak praví klasik – „ty mrdky ještě hrajou dobře“.

Je to tak. Zítra večer se v Goodison Parku utká pátý se sedmým. A že trojice výher Crystal Palace v řadě byla proti Stoke, Middlesbrough a Sunderlandu? Realita je taková, že sedmé místo se sakra počítá…

Ale pro Everton zas tak špatně není. Jakákoliv výhra posílá karamelky na druhé místo aspoň přes noc. Změn se v sestavě se asi moc čekat nedá. Resp. si myslím, že nastoupí stejná jedenáctka. Opět bude absentovat Baines, lze důvodně očekávat na místě levého obránce Ovieda. Přitahovač stehenního svalu tak LB3 opět zlobí. V útoku navzdory bolavé noze nastoupí Lukaku, blízko uzdravení je dvojice Gibson-McCarthy, ale i pro ně je zítřejší utkání příliš brzy. Naopak poprvé proti svému bývalému klubu bude hrát Bolasie.

Hostům bude chybět Dann, ze stejného důvodu jako Baines. Mač nestihne ani Souaré, který se zotavuje z následků autonehody, která se mu stala 11. září. Dlouhodobé následky levý obránce londýnského klubu mít nebude, ale když vás musí z auta vysekávat… Ex-RS Benteke si v tréninku poranil koleno a také si hned tak nezahraje. Zaha s týmem poprvé cestuje a bude tak připraven vyběhnout na hřiště.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC – Crystal Palace FC, 7. kolo Premier League
Kdy: 30. 9. 2016 od 21:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Jon Moss