Niasse bude hostovat u Tigers

13/01/2017 0 Od Riči

Modrá noční můra Oumara Niasseho je u konce. Senegalský útočník útočník pobude jarní část sezóny jako host v Hullu City.

Niasse přišel do Everton jenom během loňského ledna za £13,5m z Lokomotivu Moskva. Na Goodison Parku se od něj očekávaly velké věci, vždyť dostal týdenní plat £55 000.

Ovšem u Toffees se vůbec neprosadil, za celé jaro odehrál nicotných 152 minut a mnozí si ťukali na čelo, jak je možné, že za něj manažer Martínez a další kompetentní vysolili tolik peněz.

Bob se z lavičky pakoval ještě před koncem sezóny a z Niasseho se stal rázem odepsaný hráč. Ronaldovi Koemanovi stačily dva poločasy v letních přípravným zápasech, aby Afričana odepsal.

Niasse byl přeřazen do výběru U23, kde sice pravidelně střílel branky, ale dveře do kabiny prvního mužstva měl nadobro zavřené. Po spekulacích o jeho přestupu do Turecka se do hry vložil Hull City, poslední celek Premier League, a nabídl půlroční hostování. Ve smlouvě je prý i opce na přestup v hodnotě £10m, ač tato informace na oficiálních stránkách obou klubů chybí.


Everton se snaží vyřešit zoufalovou situaci Brendana Gallowaye. Mladý obránce si během šestiměsíčního hostování ve West Bromu připsal pouze čtyři starty, a tak jeho setrvání u Baggies postrádá smysl.

Galloway budu pravděpodobně poslán na zkušenou o patro níže, zájem jeví Derby County. Další vysedávání na lavičce by mu rozhodně neprospělo vzhledem k nominaci do anglického výběru U21 pro červnové Mistrovství Evropy v Polsku.