West Ham United – Everton 0:0

22/04/2017 0 Od Javor

Některé bezbrankové remízy jsou zábavné. Tentokrát to byla opravdu nuda…

Sestava hostů doznala změny na brankářském postu, Stekelenburg a Robles si prohodili pozice, takže Španěl začal a i skončil na lavičce náhradníků. Stoper Holgate opět hrál pravého obránce.

Z první dvacetiminutovky snad stojí za zmínku chyba brankáře WHU Adriána, kdy se mu nepodařilo napoprvé zpracovat aut od spoluhráče, odkopem trefil Lukaka, ale nakonec byl u míče přece jen trochu dříve než dotírající Mirallas. Dietní byl celý zápas, ale z první půle musím zmínit ještě dvojí pokus Nordtveita po rohu, druhou střelu již Stekelenburg kryl. Předtím dostal žlutou kartu Gueye po faulu na Lanziniho. Asi nejblíže k brance v prvním poločase byl Kouyaté, když z cca 25 metrů mířil metr vedle tyče branky hostů. První poločas skončil remízou i na žluté karty, za domácí v této kategorii srovnal Fernandes. Následně třikrát hlavičkoval Collins, jednou z toho na roh a podruhé po stejné standardní situaci nad Stekelenburgovu branku.

Koeman zjevně s výkonem nebyl spokojen a tak hned ve 46. minutě dvakrát střídal. Davies byl nahrazen Barrym a za Gueyeho přišel na hřiště Lookman. Asi se není co divit, že u další nebezpečné situace byl opět Lanzini, ale jeho i Fernandesova střela byly zblokovány. V 61. minutě se Everton ujal vedení na žluté karty, když kartonek této barvy uviděl Williams. Hned poté střídal poprvé West Ham, Sakho vyměnil Calleriho. Účet hostů ukončil Barry, když splnil svou povinnost faulem na Ayewa. Posledních 20 minut odehrál Calvert-Lewin, když vystřídal Mirallase. Lanzini se opravdu mocinky moc chtěl zapsat mezi střelce, ale Stekelenburg byl proti, byť rána to byla povedená. Na druhé straně odpověděl z protiútoku Lookman, když z asi 18 metrů vystřelil metr nad. Určitě největší šance Evertonu na vsítění. Seznam žlutých hříšníků pro tenhle zápas zkompletoval Fonte a diváci viděli ještě jedno střídání, když Creswell vyměnil Kouyatého. Do konce utkání byly vidět již jen dva rohy Evertonu a efektní nůžky Lanziniho, leč neefektivní.

V boji o lepší umístění pro EL jednoznačně ztráta dvou bodů. A zároveň tak byla přerušena série zápasů, kdy proti Hammers Lukaku vsítil.

ŽK: 33. Edimilson Fernandes, 76. José Fonte – 27. Idrissa Gueye, 61. Ashley Williams, 67. Gareth Barry

West Ham United: Adrián, James Collins, Winston Reid, José Fonte, Arthur Masuaku, Håvard Nordtveit, Cheikhou Kouyaté (79. Aaron Cresswell), Manuel Lanzini, Edimilson Fernandes, André Ayew, Jonathan Calleri (62. Diafra Sakho)

Everton: Maarten Stekelenburg, Phil Jagielka, Leighton Baines, Ashley Williams, Mason Holgate, Morgan Schneiderlin, Idrissa Gueye (46. Ademola Lookman), Ross Barkley, Tom Davies (46. Gareth Barry), Kevin Mirallas (72. Dominic Calvert-Lewin), Romelu Lukaku

Diváci: 54 000

Rozhodčí: Roger East