Preview: Everton – Watford

11/05/2017 0 Od Javor

Poslední domácí zápas letošní sezóny se hraje netradičně v pátek. Tvůrci rozpisů udělali zvláštní rozhodnutí, protože všichni ostatní budou sledovat ten druhý mač, který zřejmě definitivně rozhodne o titulu pro jiné modré.

Po včerejší výhře Arsenalu v Southamptonu je jistá jedna věc. Everton ligový ročník 2016-2017 zakončí sedmý. Více se o tom rozepisuje BlueBlooded v článku pod tímto. To ale neznamená, že jen dohráváme sezónu, klub se samozřejmě chce rozloučit s fanoušky výhrou. Snad se tedy dočkáme adekvátního výkonu a přístup „nechci se zranit před dovolenou“ zůstane v šatně.

Co se týká smluv, tak to vypadá, že Barkley po této sezóně odejde. K podpisu nového kontraktu se nemá a Koeman ze svého ultimáta neustoupil. A kolik času na změnu názoru odchovanec Evertonu má? 10 dní. Nová smlouva je naopak připravena pro Mirallase, došlo k ústní dohodě. Manažer na margo belgické jedenáctky poznamenal, že od něj čeká více branek.

Sestava bude vůbec zajímavá. Pětice hráčů byla povolána do anglické reprezentace, kterou od 20. května čeká MS do 20 let v Jižní Koreji. Prakticky to znamená, že pro tento a poslední zápas nelze počítat s dvojicí Lookman a Calvert-Lewin. (Zbylá trojice, tedy Connolly, Dowell a Kenny nebyla letos členy áčka, byť nějaké to sezení na lavičce proběhlo.) Lze tedy očekávat nasazení Valencii minimálně jako střídajícího hráče, do hry určitě v podhrotových pozicích zasáhnou i Mirallas a Barkley.

A když už jsem u lavičky, tak tam se nakonec posadí i Bešić. Vypadá to, že se jedná o úplné zotavení po velmi vážném zranění a osobně si myslím, že si pár minut zahraje. Společnost mu bude dělat i vyléčený Schneiderlin, naopak Stekelenburg má zraněné tříslo, takže se do branky od začátku vrátí Robles. Jako náhradní čapajev bude zřejmě figurovat Hewelt. I nadále je mimo hru čtveřice Bolasie – Coleman – McCarthy – Mori.

A o co bude bojovat Watford? O udržení. Sestup je nepravděpodobný (pokud by proběhl, tak na skóre), ale k definitivní jistotě bod chybí. Pokud by ho zítřejší hosté získali, tak by jistě byli spokojeni. Cleverley je oficiálně ve Watfordu stále ještě na hostování, takže určitě nenastoupí (byť letní přestup je již domluven). Dalšími absentéry jsou Britos (lýtko) a Cathcart (koleno), stejně jako trojice dlouhodobých marodů, tedy Kaboul, Pereyra a Zárate. Pozici Cleverleyho by mohl zaujmout Behramí a nad nominováním Holebase k utkání visí otazník.

Co: Everton FC – Watford FC, 37. kolo Premier League
Kdy: 12. 5. 2017 od 20:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 221)
Rozhodčí: Kevin Friend