Everton – Arsenal 2:5

22/10/2017 0 Od Javor

Pětigólový příděl od kanonýrů zřejmě uzavřel Koemanovo působení v klubu. Bude to oznámeno dnes nebo až v pondělí?

Arsenal tentokrát nastoupil v černých dresech, domácí kontrovali zařazením Kennyho do základní sestavy a hrou na dva útočníky.

Hned v první šanci zápasu měli domácí štěstí – Ramsey si naběhl za obranu a mířil hezky, ale těsně vedle vzdálenější tyče. Sánchez z další příležitosti vytěžil roh, následně musel Pickford zasáhnout proti střele Lacazetta. První gól utkání tak byl mírným překvapením, protože ho vstřelili domácí. Gana získal míč na Xhakovi, ten se dostal k Rooneymu a všichni víme, že střely zpoza vápna proti Arsenalu doma umí – 1:0! Následně měl Čech štěstí, že nepřišel o míč při rozehrávce. Po dostání se do vedení se Everton zatáhl, vyrovnat zkoušeli Lacazette a Sánchez, ale neúspěšně. Rooney se následně snažil na gól přihrát, ale jeho nabídkami Sigurdsson a Calvert-Lewin pohrdli. Přesto ale hosté zatlačili a vynutili si aspoň žluté karty na Ganovi a Williamsovi. Everton vedení do poločasu neudržel. Míč se po střele z cca 25 metrů a vyražení Pickforda dostal přímo před Monreala, který ho hned z první vrátil do kysny – 1:1. Brankář následně ještě musel zakročit proti Sánchezovi, aby se šlo do kabin aspoň za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé půle Davies vystřídal Williamse. To ale vedení Arsenalu nezabránilo. Centr Sáncheze zleva a hlavička Özila – 1:2. Hosté pokračovali v tlaku a v šancích, Ramsey naštěstí napálil volej nad branku. Poté se utkání asi zlomilo. Gana byl vyloučen za druhou žlutou kartu po šlapáku a nebude tak hrát ve středu ligový pohár na Chelsea. O pět minut později toho Arsenal využil ke zvýšení náskoku, Özilovu příhru zprava uklidil do sítě z první Lacazette – 1:3. Po čtyřech střídáních (Rooney a Calvert-Lewin ven, Lookman a Niassé dovnitř, za hosty si odešli odpočinout Özil a Lacazette, nahradili je Wilshere a Coquelin) zatřásla střela Xhaky břevnem. Čisté disciplinární konto Arsenal neudržel, žlutou kartu dostal Koscielny. A také diváci viděli další branky. Ramseyho pěkně do šance vyslal Wilshere a velšský záložník se nemýlil – 1:4. Jednu branku ještě vstřelil i Everton – Niassé vystihl Monrealovu malou dolů Čechovi a po obehrání brankáře vsítil do prádné branky – 2:4. Poslední gólové slovo ale měl Sánchez. Ten si symptomaticky vychutnal během po čáře velkého vápna půlku Evertonu a prostřelil Pickforda křížnou střelou – 2:5.

Branky: 12. Rooney, 90+3. Niassé – 40. Monreal, 53. Özil, 74. Lacazette, 90. Ramsey, 90+5. Alexis Sánchez

ŽK: 16. Williams, 34. Gana – 86. Koscielny

ČK: 69. Gana

Everton FC: Pickford – Keane, Jagielka, Williams (46. Davies) – Gana, Kenny, Sigurdsson, Vlašić, Baines – Rooney (75. Lookman), Calvert-Lewin (76. Niassé)

Arsenal FC: Čech – Koscielny, Mertesacker, Monreal, Bellerín – Ramsey, Xhaka, Kolašinac, Özil (82. Coquelin) – Alexis Sánchez, Lacazette (77. Wilshere)