Everton – Southampton 1:1

06/05/2018 0 Od Javor

Evertonian John Higgins hraje dnes a zítra finále mistrovství světa.

V základní sestavě Davies nastoupil místo Rooneyho a Bolasie místo Walcotta. Ti vůbec nebyli nominováni k utkání. Na lavičku se posadili Baningime a Klaassen.

A právě Davies načal zajímavé okamžiky, když střelou z velké dálky minul tyč asi o metr. Další příležitost měl Tosun po centru Colemana, ale hlavičkoval nad. Poté se hosté osmělili a střelu Austina musel vyrážet pěkným skokem na roh Pickford. Saints začali přidávat pod kotel a málem se v 28. minutě ujali vedení. Romeu střelou zpoza vápna trefil jednoho z obránců, naštěstí Picford stačil míč vyrazit. I nadále měl Southampton tlak, ale bez šancí. V první půli byl celkem aktivní Coleman, ale z jeho centrů nebylo nic. Irský obránce si aspoň vynutil v nastaveném čase první půle žlutou kartu na Austinovi. Tím skončila hodně dietní první pětačtyřicetiminutovka.

Do druhé půle oba týmy jednou vystřídaly, Mori za Bolasieho a Redmond za zraněného Leminu. Southampton nejdříve navýšil vedení v počtu žlutých karet a poté se ujal vedení v počtu branek. Kartičku dostal Romeu za faul na Tosuna. A gól vsítil Redmond. Ten si naběhl na centr Soarese zprava a zcela volný poslal míč hlavou mezi nohy Pickforda – 0:1. Za tohoto stavu sestupoval West Bromwich Albion do druhé ligy. Hned poté Niassé vystřídal Vlašiće. Tosunovi chyběly centimetry, aby dosáhl na přihrávku Niassého. Poslední dvacetiminutovka začala střídáním, když Ward-Prowse vběhl na hřiště místo Tadiće. Třetí žlutou kartu hostů dostal Jošida. Za domácí ocenění téže barvy viděl nepřekvapivě Schneiderlin za faul na Longa, který byl na hřišti v tom momentě tak dvě minuty.

Southampton si ale hru celkem hlídal a vypadalo to, že v klidu dojde k vítězství. To se nelíbilo Allardyceovi a poslal na hřiště Klaassena místo Jagielky. Po střele Redmonda nad se ale domácí přece jen 5 minut před koncem dostali do tlaku. Přispělo k tomu i vyloučení Jošidy po nešikovném zákroku na Niassého. Další střelu Redmonda kryl Pickford a pak se hrálo už jen na jednu branku. Hoedt viděl další žlutou kartu po faulu na Colemana, Baines poslal z trestňáku míč pěkně pod břevno, ale brankář McCarthy zvládl míč vyrazit na roh. A z něj udeřilo. Rozehrávka se dostala k Daviesovi, který míč napálil z první zpoza vápna a trefil obránce Hoedta. Jeho teč poslala brankáře na druhou stranu, než kam šel míč – 1:1! Pak už jen Long a střelec vyrovnávací branku dostali žluté karty.

Druhý poločas lepší prvního, remíza je asi zaslouženým výsledkem a pro hosty, kteří stále nejsou zachráněni, dost problém.

Branky: 90(+6.) Davies – 56. Redmond

Everton FC: Pickford – Coleman, Jagielka (80. Klaassen), Keane, Baines – Gueye, Schneiderlin – Vlašić (58. Niassé), Davies, Bolasie (46. Mori) – Tosun

Southampton FC: McCarthy – Bednarek, Jošida, Hoedt – Soares, Romeu, Lemina (46. Redmond), Bertrand – Tadić (70. Ward-Prowse), Austin (77. S. Long), Höjbjerg

Karty: ŽK: 77. Schneiderlin, 90+6. Davies – 45. Austin, 53. Romeu, 71. Jošida, 90+3. Hoedt, 90+6. S. Long. ČK: 85. Jošida

Rozhodčí: Jon Moss

Diváci: 38 225