Funes Mori přestoupil do Villarrealu

21/06/2018 0 Od Riči

Everton prostřednictvích oficiálních klubových kanálů oznámil, že obránce Ramiro Funes Mori přestoupil za nezveřejněnou částku do španělského Villarrealu. V novém působišti podepsal čtyřletou smlouvu.

27letý levonohý fotbalista odehrál v letošní sezóně pouze 118 ligových minut. V březnu uplynulého roku totiž utrpěl vážné zranění kolena, které si vyžádalo až dva chirurgické zákroky.

Ze zranění se zotavil po roce, ovšem ani poté nedostal od manažera Sama Allardycea pořádnou šanci, a tak se nevešel do argentinské nominace na právě probíhající mistrovství světa v Rusku. Před herním výpadkem přitom patřil ke stabilním členům jihoamerického výběru.

Do Evertonu přivedl důrazného stopera manažer Roberto Martínez během Deadline Day v létě 2015 za 9,5 milionu liber z River Plate. Je pravděpodobné, že minimálně stejnou částku nyní zaplatil Villarreal, v sezóně 2017/18 pátý celek španělské La Ligy.

Funes Mori celkem nastoupil v dresu Evertonu do 67 zápasů, v nichž vstřelil pět branek. Trvalé místo v základní sestavě si ale nikdy nezískal, jelikož často předváděl nevyrovnané výkony.

Podle spekulací je na odchodu z Goodison Parku také další stoper Ashley Williams, který prý nepatří do plánů sportovního manažera Marcela Brandse a manažera Marca Silvy.