Robles podepsal smlouvu s Betisem

05/07/2018 0 Od Riči

Brankář Joel Robles se pěkným gestem rozloučil s Evertonem a záhy nato byl představen jako posila španělského Betisu, s nímž podepsal smlouvu na čtyři roky.

28letému gólmanovi vypršel v Evertonu pětiletý kontrakt, a tak do Betisu zamířil jako volný hráč.

Robles, jedna z prvních posil manažera Roberta Martíneze, přicházel do Evertonu s ambicemi získat pozici jedničky, což se mu však na delší dobu podařilo jenom v sezóně 2016/17, kdy využil zranění Maartena Stekelenburga a místo mezi třemi tyčemi obsazoval ve druhé polovině ročníku. Po loňském nákupu Jordana Pickforda ale opět usedl na lavičku náhradníků.

V dřívější fázi působení na Goodison Parku pro změnu jistil záda Timu Howardovi, třebaže v sezónách 2014/15 a 2015/16 si při stále vrtkavější formě Američana vysloužil šance v několika po sobě jdoucích zápasech.

Celkem za Toffees odchytal 65 utkání a zaznamenal 25 čistých kont.

I přes neúspěšnou snahu stát se dlouhodobou brankařskou oporou ale patřil mezi oblíbence Evertonians. Popularitu si vysloužil za profesionální přístup a neskrývanou oddanost ke klubovým barvám. Tato slova jenom deklaruje jeho dnešní rozloučení přes sociální sítě:

„Drahá evertonská rodino,

cítím se poctěn, že jsem měl příležitost oblékat dres tak skvělého klubu, jakým je Everton, a že jsem mohl pět let nastupovat před skvělými fanoušky na Goodison Parku.

Prožil jsem pět nezapomenutelných sezón, během nichž jsem tvrdě pracoval, abych se v zápasech neustále zdokonaloval a abych reprezentoval velikost klubu.

Vězte, že na každý odchytaný zápas v Evertonu bude vzpomínat se ctí a hrdostí. Také bych rád zmínil úžasné zacházení, které se mi po celou dobu dostávalo od předsedy, manažerů, realizačního týmu, spoluhráčů a klubových pracovníků.

Každému z vás bych ale především rád poděkoval, že jsem si připadal jako jeden z vašich vlastních.“

V Betisu se může těšit na Evropskou ligu, kterou si sevillský celek zajistil díky šestému místu v loňské sezóně La Ligy.

Zatím není jasné, zda sportovní ředitel Brands a manažer Silva budou na Roblesův odchod nějak reagovat, či si do nadcházejícího ročníku vystačí s gólmanskou dvojicí Pickford-Stekelenburg.