Everton – Lille 0:0 (3:5 pen)

22/07/2018 0 Od Javor

Nezáživný zápas musel rozhodnout penaltový rozstřel. Stereotyp naplněn.

Everton poslal od začátku v podstatě sestavu, která hrála druhý poločas proti Bury. První vzruch přinesla žlutá karta pro Dorehnleho za faul na Sandra, naštěstí pro španělského útočníka bez následků. O několik minut později právě on si vzal na starosti trestňák z nebezpečné pozice, ale Lille to ubránilo. Everton byl v první půli aktivnější a dokonce se dočkal i branky, leč neplatné. Klaassenova dorážka Vlašićovy střely byla z ofsajdu. Nutno říci, že toto rozhodnutí asistenta byla hodně přísné. Bešić měl téměř nahrávku na regulérní gól. Sandro míč pěkně zpracoval, brankářovi nedal střelou šanci, ale pumlíč se odrazil od tyče ven. Zrovna Klaassenovi se Sandrem by gól v sebevědomí dost pomohl… Šance Liile? Koné těsně vedle a Ribiero trefil břevno. Nějaké ty příležitosti měl i Niassé, ale nic z toho.

Do druhé půle provedl Everton pouze jednu změnu, Sandra vystřídal Mirallas. I nadále byl Everton trochu aktivnější, další šancí pohrdl Niassé a hlavička Connollyho po centru Mirallase měla taky slušné parametry. Šance Lille? Nepřímý volný kop cca z úrovně malého vápna, obrana vydržela. Proběhly nějaké ty střely na Stekelenburga ze střední vzdálenosti, Çelik volejem netrefil zařízení. Výhru mohl trefit Niassé, ale když se k němu na konci zápasu odrazil míč, tak netrefil branku. To již byli na hřišti Dowell, Holgate a kapitán Davies, který v této roli nahradil Williamse. Postupem času ale tempo hry upadalo.

Muselo se tak jít na penalty. Niassé kopal hned první a neproměnil, dalším neúspěšným střelcem byl Vlašić, který trefil břevno. Úspěšní byli Mirallas a Bešić. Protože propozice turnaje vyžadují pět penalt na každé straně, tak musel jít kopat i Dowell, ač už mělo Lille jisté vítězství. Proměnil.

Everton stále může turnaj vyhrát. Stačí, když dnes večer porazí FC Porto o dvě branky.

Everton: Stekelenburg – Kenny, Williams (84. Holgate), Pennington, Robinson – Connolly (80. Dowell), Bešić, Klaassen (80. Davies) – Vlašić, Sandro (46. Mirallas), Niassé

Lille: Maignan – Çelik, Gabriel, Ié, Droehnle – Zekaj, Mendes – Faraj, Ikoné, El Ghazi – Mothiba