Klaassen zkusí štěstí v Brémách

27/07/2018 0 Od Riči

Zužování kádru pokračuje. Dalším hráčem, který se nevměstnal do plánů manažera Marca Silvy, a musel si najít nové angažmá, je Davy Klaassen. Pětadvacetiletý Nizozemec přestoupil do Werderu Brémy.

Klaassena si do Evertonu přivedl před rokem jeho krajan a tehdejší manažer Ronald Koeman, jenž za kapitána Ajaxu neváhal zaplatit 23,6 milionu liber.

Vysoká cena přestupu, týdenní plat ve výši 100 tisíc liber a úspěchy s amsterdamským týmem, ať už individuální či týmové, předcházely velkým očekáváním, která však nebyla vůbec naplněna. Klaassena, třebaže se po celé působení na Goodison Parku choval jako naprostý profesionál, nelze označit za nic jiného než za nevydařenou akvizici.

Pracovitý střední záložník celkem odehrál za Everton 17 soutěžních zápasů, v nichž si připsal jedinou asistenci a nezaznamenal žádnou branku, přičemž po vyhazovu svého chráněnce Koemana v loňském říjnu byl odstaven na druhou kolej a během jarní části uplynulé sezóny, kdy Blues vedl Sam Allardyce, naskočil jen do tří zápasů, a to ještě pokaždé jako střídající hráč.

Nabízí se tedy otázka, zda si Klaassen nezasloužil druhou šanci. Marco Silva a sportovní ředitel Marcel Brands ale byli opačného názoru, a proto rádi přijali nabídku německého Werderu složenou ze základní částky ve výši 13,5 milionu eur a bonusů ve výši 1,5 milionu eur. Právě tuto částku nejčastěji zmiňují sportovní deníky v Anglii a Německu, o hodnotě přestupu totiž oba kluby mlčí.

Klaassen v jedenáctém celku loňského ročníku Bundesligy podepsal smlouvu na čtyři roky. Jeho úkolem bude nahradit bývalou oporu zeleno-bílých Thomase Delayneho, který na začátku léta zamířil do Dortmundu.

A-tým Toffees už dříve v aktuálním přestupovém období opustili Joel Robles, Ramiro Funes Mori a Wayne Rooney. Navíc podle manažera Silvy budou další odchody ještě následovat. Portugalec by rád pracoval s kádrem čítajícím 25 jmen včetně tří brankařů, v současnosti přitom v týmu figuruje až 30 hráčů.