Preview: Everton – Huddersfield Town

31/08/2018 0 Od Javor

Osmý Everton hostí předposlední Huddersfield. Očekává se povinná výhra.

Domácí zatím v této sezóně odehráli čtyři soutěžní zápasy. V obou zápasech venku vedli, ale tak bod se taky počítá. Pro porážku přijel v lize Southampton a v Ligovém poháru Rotherham. Psychika tedy relativně nahoře a před repre pauzou slabý soupeř. Favorit je jasný.

Jenže také má značné problémy s postavením sestavy. Richarlison si odpykává druhou část třizápasového trestu za vyloučení. Ten si už naopak odstál Jagielka, leč bolavé koleno ho do hry nepustí. Keanovo zranění lebky hned tak vyléčené nebude, absence Miny je odhadnuta na tři týdny (kotník). Tím pádem jsou jediní dva zdraví stopeři Holgate a Zouma, kteří tak mají zítra jistou základní sestavu. A když k tomu připočteme svalové problémy Bernarda a stehno Gomese (přitahovač), tak mají Toffees již na začátku sezóny slušnou marodku. S otazníkem je start Gany kvůli kolenu. Tříslo naopak vyléčil Pozrimuž a měl by zítra být nominován aspoň na lavičku.

Teriéři jsou na tom zdravotně lépe, což nepřekvapí. Úterní zápas Ligového poháru vynechala dvojice Sobhi a Hamer, oba mají problém s kolenem. Hogg je stejný případ jako Richarlison, tedy druhý zápas bude stát kvůli červené kartě, kterou viděl minulý týden proti Cardiffu.

Jenže špatně odstartovali. 3 zápasy, 1 bod, 1 vstřelený gól. Horší je v průběžné tabulce už jen West Ham, který nám své schopnosti přijede předvést na GP hned v dalším kole. Ten zvládl všechny zápasy prohrát. Co s tím? Tým kolem záložníka Mooye čeká těžký úkol, zvlášť, když vememe v úvahu, že naposledy vyhrál na Evertonu v době, kdy prezidentem ČSR bylo nadějné levé křídlo Slavie Praha.

A jak by mohla vypadat sestava? Třeba takhle: Pickford – Baines, Zouma, Holgate, Coleman – Schneiderlin, Davies – Calvert-Lewin, Sigurdsson, Walcott – Tosun.

Co: Everton FC – Huddersfield Town FC, 4. kolo Premier League
Kdy: 1. 9. 2018 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Stuart Attwell