Preview: Everton – Cardiff City

23/11/2018 0 Od Riči

Sympatizanti klubového fotbalu si mnou ruce. Poslední reprezentační okénko letošního roku je minulostí a o slovo se opět hlásí národní ligy. Everton hodlá přemoci velšského salašníka.

Cardiff od poslední účasti v Premier League v sezóně 2013/14 změnil klubový znak, to je však na záchranu v nejvyšší soutěži poněkud málo. Mužstvo už zklidněného veterána Neila Warnocka si sice loni zásluhou druhého místa zajistilo postup z druhé ligy, přes léto ale na rozdíl od dalších nováčků šetřilo na posilách.

A chybějící kvalita v kádru je doočíbíjící. Bez signifikantních investic se v dnešní Premier League dají jen velmi těžko vykouzlit zázraky.

Warnock si tento nedostatek dobře uvědomuje, a tak mu nezbývá nic jiného než sázet na týmového ducha. S ním to však bylo ještě do devátého kola nahnuté, dvoubodový Cardiff se potácel na dně tabulky. Vzpruha v podobě dvou domácích výher ale dokáže dělat zázraky. Jaké, uvidíme v sobotu.

Toffees nicméně stále platí za velkého favorita vzájemného duelu, současná forma a pozitivní myšlení obklopující celý klub k tomu dávají pádné důvody. Manažera Marca Silvu navíc netrápí žádné hráčské absence. Gomes, Sigurdsson i Lookman se již zotavili ze svých zdravotních potíží a jsou připraveni nastoupit.

Portugalce tedy trápí příjemné starosti ohledně složení základní sestavy. Mina, nebo Zouma? Lookman, nebo Walcott?

Bluebirds nevyhráli na Goodison Parku dlouhých a těžko uvěřitelných 92 let. Sami víte, jak to napsal Uhlíř…

Co: Everton FC – Cardiff City FC, 13. kolo Premier League
Kdy: 24. 11. 2018 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 221)
Rozhodčí: Paul Tierney