Everton – Wolverhampton Wanderers 1:3

03/02/2019 0 Od Javor

Proč stále nabíráte vodu sítem, pane Silvo?

V základní sestavě se po nějaké době na lavičce náhradníků objevil Walcott a odpověď na otázku “kdo nahradí Digneho?“ zněla Baines, který k tomu nádavkem dostal kapitánskou pásku. Zřejmě zásada seniority při srovnání s Kennym.

LB3 ale zjevně nastopil nadoléčený a na jeho výkonu to bylo vidět. Byl totiž příčinou první branky hostů. Jeho faul na Dohertyho byl oceněn jako penaltový a Neves z puntíku poslal Pickforda na druhou stranu a Wolves do vedení – 0:1. Co na tom, že žlutočerní přešli poprve půlku s míčem… A brzy mohlo být hůře. Jota šel sám na gólmana, naštěstí špatně zpracoval merunu a náš čapajev byl u míče dřív. První zaznamenáníhodnou šanci měl z trestňáku Sigurdsson, ale neprostřelil zeď. Everton již tradičně moc nebránil a pouze skvělý zákrok Pickforda zabránil Dendonckerovi ve zvýšení náskoku. Slušnou (ne velkou) šanci měl i Walcott po přihrávce Sigurdssona, ale Patricio pokryl úhel u bližší tyče a křídlo nakonec zařízení netrefilo.

To bylo pro hosty varování, ze kterého se zjevně nepoučili. A tak inkasovali. Po přihrávkách Colemana s Tosunem se k míči dostal Gomes, který z patnácti metrů vystřelil nečekaně, prudce a nechytatelně pod břevno – 1:1! Nejdřív Bainese (který měl i další špatné okamžiky kromě penalty) vystřídal zdravější Kenny a poté se hosté definitivně dostali do vedení v poslední minutě první půle. Moutinhova noha z trestňáku našla hlavu Raúla Jiméneze a Pickford pumlíč ve své brance – 1:2. Branka po rozehraní trestňáku – evergreen posledních týdnů.

Druhá půle začala stylem nahoru dolů, ani jeden tým neměl nějaký tlak a o šancích se taky nedá psát. A tak se čekalo, zda někdo udělá individuální chybu. To se stalo. Kupodivu to byl zkušený Coleman. Jeho špatnou rozehrávku dotáhl Jota do střely, kterou zbokoval Zouma. Míč skončil přímo na levačce Dendonckera, který zakončení okopíroval (byť více zblízka) od Gomese, tohle se chytat nedalo – 1:3. Vzhledem k odrazu (do kterého místa) a zakončení člověka maně napadne cosi o spadnutém WC. Zbytek zápasu strávil Everton v malém tlaku – a byly z toho i dvě velké šance. Jenže DCL (který vystřídal Colemana) trefil přímo náruč Patricia a střela Sigurdssona byla zblokována. Toffees tak doma prohráli vlastně šestibodový zápas, což před středeční návštěvou obhájců titulu v Goodison Parku na náladě nepřidá.

Branky: 27. A. Gomes – 7. Neves z penalty, 45. Jiménez, 66. Dendoncker

Karty: 16. Zouma, 44. Keane, 76. Davies – 58. Coady

Everton FC: Pickford – Coleman (74. Calvert-Lewin), Zouma, Keane, Baines (37. Kenny) – Davies, A. Gomes – Walcott (60. Lookman), Sigurdsson, Richarlison – Tosun

Wolverhampton: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker, Neves (49. Saïss), Moutinho, J. Castro –  Jota (77. Costa), Jiménez (89. Traoré)

Rozhodčí: Lee Mason

Diváci: 39 380