Cardiff City – Everton 0:3

27/02/2019 0 Od Javor

Zápasy na hřištích sestupem ohrožených týmů by nám šly. A počínaje nedělí uvidíme, jak to bude v utkáních proti špičce ligy.

Silva dvakrát mírně překvapil základní sestavou, nasazení Colemana a Schneiderlina se nečekalo. Pod DCL nastoupila obvyklá trojice, zřejmě ji náš manažer považuje za nejsilnější. Kapitánskou pásku na svou ruku očekávaně navlékl Jagielka.

Hosté, tentokrát celí v bílém, mohli již ve druhé minutě prohrávat. Přihrávku Zohoreho do vyložené šance naštěstí zmařil Digne svým odkopem. Platonický tlak domácích pokračoval, zmínit musím ránu Mendeze-Lainga. Ten trval první desetiminutovku, pak se Everton začal osmělovat. Walcott a Sigurdsson ale svými střelami soupeřova brankáře k zákroku nedonutili. Další slušnou šanci měl Zohore, ale ani on zařízení netrefil. Lze říci, že Cardiff měl více ze hry, ale poločas vyhrál Everton. Colemanovu přihrávku zprava uklidil z první ke vzdálenější tyči cca z penalty Sigurdsson – 0:1! První střela mezi tři tyče v celém zápase tak skončila brankou.

Úvodní aktivita Cardiffu ve druhé půli vyústila ve žlutou kartu pro Digneho. Zohore byl aktivní, ale Pickford k zákroku donucen nebyl, Evertonu tentokrát obrana fungovala. A tak hosté přidali druhou branku. Po sólové akci zleva vystřelil Bernad (který několik předtím vystřídal Richarlisona) a jeho střelu vyrazil brankář Etheridge k Sigurdssonovi. Ten trochu v úhlu náročný kop zvládl a poslal merunu do levé šibenice – 0:2! A i nyní následovala nepřekvapivě desetiminutovka tlaku domácích – a také nepřekvapivě bez vstřelené branky. Everton to zvládl, zblokovanou střelu si připsal Lookman, který vystřídal Walcotta. Nakonec byla vstřelena i třetí branka. Gana potáhl míč středem a přihrál pěkně DCL, který střelou z první k tyči překonal brankáře, jemuž nepomohlo ani stání kousek za malým vápnem – 0:3!

Everton tak vyhrál zápas, ve kterém soupeř netrefil branku. Na výkon se dalo dívat. Je to pro nedělní Merseyside derby dobré znamení?

Branky: 41. a 67. Sigurdsson, 90+3. Calvert-Lewin

Karty: 7. Bacuna, 14. Morrison, 81. Josh Murphy – 50. Digne

Cardiff City FC: Etheridge – Ecuele Manga, Morrison, Bamba, J. Bennett – Mendez-Laing (69. Paterson), Bacuna, Gunnarsson, Hoilett (68. Josh Murphy) – Reid – Zohore (81. Ward)

Everton FC: Pickford – Coleman, Keane, Jagielka, Digne – Schneiderlin, Gana – Walcott (82. Lookman), Sigurdsson (88. A. Gomes), Richarlison (61. Bernard) – Calvert-Lewin

Rozhodčí: Kevin Friend

Diváci: 31 849