Preview: Tottenham Hotspur – Everton

11/05/2019 1 Od Javor

V neděli se koná poslední zvonění. Everton uzavírá sezónu na hřišti překvapivého finalisty Ligy mistrů.

Je to tak. Mnozí fandové Spurs o něčem takovém celý život snili, nyní se jim to může 1. června v Madridu splnit. Tottenham překvapivě otočil ve středu zápas na hřišti Ajaxu a po hattricku Lucase Moury a jeho brance ze šesté minuty nastavení se může těšit na španělskou metropoli. Což o to, město je to pěkné, ale nejdřív čekají ligové povinnosti.

Av minulém kole se nezadařilo. Bournemouth doma proměnil přesilovku o dva muže a branou Akého z 91. minuty vyhrál. Nabídnutou šanci o den později využila Chelsea, takže zítřejší domácí jsou sice v souboji o třetí místo, ale nemají ho ve vlastních rukou. Na dálku tak proběhnou ve stejných zápasech dva souboje – ten druhý je o místo osmé, kde je na tom Everton lépe než Leicester, bodově i gólově. K udržení téhle pozici by Karamelkám pravděpodobně stačil bod.

Tottenham bude mít na papíře problém poskládat útok. Kane stále marodí se zraněným kotníkem, přičemž toto zranění si přivodil sám (i skluzy se musí umět) a Son byl v minulém zápase vyloučen, takže je v trestu, stejně jako Foyth. Ale Moura je hodně dobrý střelec a věděl bych v lize o horších variantách B než je Llorente. Winks bude chybět kvůli tříslu a Davison Sanchez kvůli stehnu. Rose a Wanyama jsou s otazníkem.

Na straně Evertonu bude chybět dvojice Calvert-Lewin a Richarlison, jehož absence kvůli žebrům nepřekvapuje a nejspíš je spíše preventivní. Problém s tříslem má Coleman, o jeho startu se rozhodne před zápasem. Naopak se do sestavy vrací Gomes, který si odpykal třízápasový trest. Bude zajímavé se dovědět, zda Richarlisona zastoupí Walcott nebo Lookman. Náhradou za Calverta-Lewina bude samozřejmě Tosun.

Spurs je co vracet, Everton vyhrál naposledy na jejich hřišti před 11 roky a domácí prohra 2:6 na zlatou neděli je asi nejhorším výkonem téhle sezóny. A jak by mohla vypadat sestava? Například takhle:  Pickford – Kenny, Keane, Zouma, Digne – Gana, Gomes – Bernard, Sigurdsson, Walcott, – Tosun.

Utkání vysílá stanice Digi sport 4 zítra ze záznamu od 18:45.

Co: Tottenham Hotspur FC – Everton FC, 38. kolo Premier League
Kdy: 12. 5. 2019 od 16:00
Kde: Tottenham Hotspur Stadium, Londýn
Rozhodčí: Andre Marriner