Kenny bude hostovat v Schalke

10/06/2019 12 Od Riči

Odchovanec Evertonu se rozhodl následovat nezanedbatelný počet svých anglických krajanů, kteří dostali šanci prokázat svůj talent v německé Bundeslize.

Jadon Sancho, Reece Oxford, Reiss Nelson, Emile Smith Rowe, ale také evertonský Ademola Lookman. To je seznam nadějných Angličanů z posledních let, již se herní perspektivy nedočkali ve své zemí, nýbrž v Německu.

Tento seznam nyní rozšiřuje Jonjoe Kenny. 22letý pravý obránce stráví následující ročník na hostování v Schalke 04. Ani jeden klub přitom neinformoval, jestli je ve smlouvě rovněž zahrnuta opce na přestup.

Kenny, jenž se momentálně připravuje s anglickým výběrem do 21 let na mistrovství Evropy, debutoval v Evertonu v květnu 2016. Do prvního týmu ale natrvalo povýšil až v sezóně 2017/18, v níž nastoupil k 23 zápasům. Letošních 12 odehraných utkání tak muselo být pro hráče zklamáním. Zvláště jestliže jeho konkurent Seamus Coleman hrál pravidelně, i když průměrnou sezónou vybočil ze svého vysokého kariérního standardu.

Z Kennyho hlediska nelichotivá situace vygradovala v posledním ligovém kole. Nuceně absentujícího Colemana nahradil na pravé straně obrany stoper Kurt Zouma a rodák z Liverpoolu zůstal jenom na lavičce náhradníků.

To naopak v Schalke se Kenny může těšit na důvěru trenéra Davida Wagnera, který si ho osobně vytipoval jako posilu. Bývalý manažer Huddersfieldu usedl na lavičku tradičního německého celku z Gelsenkirchenu jenom před několika týdny, za úkol má vylepšit letošní nelichotivou 14. příčku v lize.

„Naskytla se mi ohromná šance ukázat se v nové zemi a přesvědčit o svých kvalitách. Schalke je velkým klubem s dlouhou historií a fantastickými fanoušky. Těším se na nové angažmá,“ prozradil Kenny, jehož hostování vyvolává mnoho otázek.

Jeho budoucnost na Goodison Parku se sice bude pravděpodobně řešit až příští léto, nyní ale bude na pořadu dne odtajnit záhadu, kdo se stane konkurentem Seamuse Colemana v Evertonu. Zda to bude nová posila, nebo Mason Holgate – primárně stoper, který se však na jaře jako pravý bek prezentoval dobrými výkony na hostování v druholigovém West Bromu – ukáží nejbližší týdny.