Premier League se opět rozjede 17. června

28/05/2020 0 Od Riči

Nejvyšší anglická soutěž začne po koronavirové přestávce dvěma dohrávkami ve středu 17. června. Everton čeká restart o víkendu 20. června.

Vedení soutěže se na opětovném zahájení ročníku dohodlo se všemi 20 účastníky. Všech zbývajících 92 duelů se bude hrát bez diváků a budou vysílány živě televizními stanicemi.

Datum restartu je nicméně stále ještě provizorní a detaily znovuzahájení se budou finalizovat s ohledem na všechny bezpečnostní požadavky.

Ve středu 17. června se odehrají zápasy Aston Villy se Sheffieldem United a Manchesteru City s Arsenalem, čímž budou mít všechny celky soutěže zkompletovány 29. kol.

Everton naskočí do zápasového rytmu poprvé od poloviny března o víkendu 20. června domácím zápasem s městským rivalem Liverpoolem, který by v případě prohry Citizens s Arsenalem a tříbodového zisku na Goodison Parku zpečetil zisk titulu.

Svěřenci Carla Ancelottiho budou chtít naopak ve zbývajících devíti ligových kolech vylepšit aktuální 12. místo v tabulce.

Mužstva Premier League včetně svých realizačních týmů by měla testována na koronavirus dvakrát týdně. Jedince s pozitivním nálezem čeká automatická týdenní karanténa. Doposud bylo během tří vln testů objeveno 12 pozitivních případů.

Světová federace FIFA už dříve schválila, že v restartovaných soutěžích bude možné využít až pět střídání během jednoho utkání.