Dámské okénko – Claire Emslie, další nová tvář v Evertonu

27/08/2020 5 Od Karamela

Na Walton Hall Park dorazila šestá letošní posila. Je jí útočnice Claire Emslie.

Claire Emslie je šestadvacetiletá skotská reprezentantka s bohatými fotbalovými zkušenostmi. (Pro Javora do některého z kvízů: V roce 2019 se stala první ženou, která skórovala za skotský národní tým v závěrečném turnaji ženského fotbalového mistrovství světa. Stalo se tak v 79. minutě zápasu s Anglií, který Skotky nakonec prohrály 1:2) Do Evertonu přichází na hostování ze Spojených států, přesněji z Orlando Pride. Amerika ale není jediným kontinentem, kde působila. Zahrála si i za australské Melbourne, z evropských destinací pak působila ve skotských Hibernians, anglickém Bristol City a v Manchester City.

Claire zná chuť vítězství už z Edinburghu, kde pomohla Hibernians k triumfu ve skotském Ligovém poháru  v roce 2011. A také z působení v Citizens, se kterými vyhrála double (FA CUP a League Cup) v sezóně 2018/19.

V Evertonu se potká se svým starým známým Willie Kirkem, se kterým spolupracovala již v Hibernians a v Bristol City. Věřme, že tato spolupráce přinese své ovoce a Claire Emslie v nové sezóně dále rozšíří svou sbírku trofejí.

Mimochodem, její příchod by mohl být zajímavý i pro Jordana Pickforda. Na youtube je k dohledání video, na kterém Claire učí svého, psa jak se stát fotbalovým brankářem. Video to je celkem nudné, ale můžeme si na něm všimnout, že pes na rozdíl od Pickforda  spíše než práci jazykem preferuje práci tlamou.

V článku byly použity tyto internetové zdroje: Wikipedia: https://www.en.wikipedia.org
Stránky Everton FC: https://www.evertonfc.com
Fotografie: https://bbc.co.uk