Kean hostuje v PSG

04/10/2020 8 Od Riči

Mladý útočník Moise Kean stráví ročník 2020/21 překvapivě na hostování ve francouzském velkoklubu Paris Saint-Germain, finalistovi loňské edice Ligy mistrů.

Kylian Mbappé, Neymar nebo Ángel Di María. Moise Keana čeká pod Eiffelovou věží vskutku zajímavá sezóna, na druhou stranu s angažmá ve špičkovém klubu má již zkušenost. Do Evertonu přece přišel z Juventusu.

Jeho loňský transfer z Itálie na Goodison Park za 25 miliónů liber doprovázela velká vlna očekávání. Ta však zatím zůstala nenaplněna. 20letý útočník sice platí za obrovský talent, čeká ho ale ještě dlouhá cesta, aby naplnil svůj potenciál.

Nejlépe se pochopitelně rozvíjí talent přímo na hřišti v ostrých soutěžních zápasech. Keanovi se pravděpodobně nechtělo čekat na šanci v Evertonu, kde je momentálně druhou až třetí volbou do útoku (za Calvertem-Lewinem a Richarlisonem). Loni za Toffees naskočil do 33 utkáních, přičemž pouze osmkrát v základní sestavě, a všehovšudy zaznamenal jen dvě branky. V novém ročníku už stihl vyrovnat svou loňskou gólovou bilanci, i když nastoupil pouze jednou v základní sestavě a třikrát střídal.

V PSG bude mít Kean za úkol nahradit útočníky Cavaniho a Choupa-Motinga, s nimiž se v létě tým vedený Němcem Tuchelem rozloučil. Oba zkušená hroťáci přitom v minulém ročníku nastoupili do 20 zápasů.

Podle neoficiálních, ale ověřených zdrojů budou Francouzi hradit celý Keanův plat ve výši 50 tisíc liber týdně a ve smlouvě o hostování není zahrnuta opce na přestup. V Evertonu prý s italským reprezentantem stále počítají do budoucna, více ale napoví příští léto.

Zatím není jasné, zda Everton přivede za Keana náhradu. Média hovoří o Arkadiuszovi Milikovi či Fernandovi Llorentem, útočnících Neapole a bývalých svěřencích manažera Toffees Carla Ancelottiho.