Chelsea W – Everton W 4:0

09/11/2020 6 Od Javor

V lize se i nadále nedaří.

Začátek ale byl ze strany žen Evertonu nadějný. Hned v prvním minutě nebezpečně centrovala Sörensenová a míč jen těsně proletěl kolem hlav našich útočnic. To samé předvedly domácí v desáté minutě, na centr levé obránkyně Anderssonové nedosáhla hráčka roku Englandová. Když Egurrolová nevyužila špatný odkop domácí brankářky Bergerové a z dálky netrefila branku, tak se domácí ujaly vedení. Englandová zblokovala odkop brankářky Evertonu MacIverové, ten přistál u nohy domácí záložnice Ji, která si míč zpracovala na prsa a (half)volejem otevřela brankový účet zápasu – 1:0!

Při dalších dvou příležitostech se ale jihokorejská záložnice neprosadila. A tak se v 35. minutě osmělil Everton. Centr záložnice Rasové našel ve středu velkého vápna zcela volnou Christiansenovou…, která ale míč sotva trefila. Když Englandová nevyužila do konce poločasu dvě velké šance, tak se šlo do kabin pouze za stavu 1:0. Především ta druhá šance byla vyloženě gólová – pěkně si naběhla za obranu, ale MacIverová zůstala stát a útočnice domácích trefila postranní síť.

Druhá půle pokračovala v podobném důchu – domácí útočí, zahazují šance, Everton podniká nebezpečné protiútoky. A jeden z nich si o srovnání výslovně říkal. Sörensenová pěkně pronikla po pravé straně, nahrála Woldové, která skvěle nacentrovala a od branky zachránila domácí zákrokem na čáře po slušném voleji Rasové zblízka obránkyně Moldová. Chelsea krátce poté zvýšila – Harderová přihrála Leupolzové, které míč jen sťukla patičkou do nohy Englandové, která svou asi pátou šanci proměnila – 2:0!

Brzy přidala svůj druhý – střelu Cuthbertové vytáhla MacIverová na břevno, ale nejrychlejí zareagovala právě Englandová a hlavičkou z metru zvýšila náskok – 3:0! Rychlý hat-trick jí ale nebyl přán, o chvilku později po centru Anderssonové hlavičkovala těsně vedle. A když hlavička Egurrolové po centru Woldové několik minut před koncem rozezvučela břevno, tak brankový účet zápasu uzavřela Harderová – trefila se do šibenice zpoza velkého vápna – 4:0! 

Everton je v tabulce momentálně čtvrtý a v neděli hostí Brighton.

Branky: 16. Ji, 73 a 75. Englandová, 90. + 7. Harderová

Žluté karty: Brightová – Emsliová

Chelsea (4-2-3-1) Bergerová; Mjeldová, Brightová, Erikssonová, Anderssonivý (86. Carterová); Leupolzová, Inglová; Harderová, Ji (79. Flemingová), Cuthbertová (79. Kerrová); Englandová

Everton (4-2-3-1) MacIverová; Moe Woldová, Finniganová, Sevecková (60. Pattinsonová), Turnerová; Christiansenová, Egurrolová; Sörensenová, Emsliová, Rasová (79. Piková); Magillová (72. Boyová-Hlorkahová)

Rozhodčí: Abigail Byrnová

Bez diváků