Odloženo: Everton – Manchester City

28/12/2020 11 Od Javor

Aktualizace 17:00

Po zasedání představenstva Premier League dnes odpoledne byl Everton informován, že večerní zápas s Manchesterem City byl odložen z důvodu nárůstu počtu případů COVID-19 v kádru Citizens.

Náhradní termín odloženého utkání bude brzy určen a následně oznámen na oficiálním klubovém webu. Dalším zápasem Evertonu je novoroční ligové klání s West Hamem United.


Nabitý adventní program pokračuje šlágrem tohoto kola. Druhý Everton hostí šestý Manchester City.

Je to tak. Skvělá prosincová forma Evertonu znamená, že do dnešního zápasu jde z druhého místa. Když domácí vyhrají, zlikvidují náskok prvního týmu tabulky a budou horší pouze o skóre. Co to znamená? Že Burnley je lepší než Chelsea, Leicester, Arsenal a Sheffield United.

Ale hosté také nezahálejí – po slabším začátku se rozjeli a z posledních pěti ligových zápasů získali 11 bodů, přičemž během této šňůry inkasovali jediný gól. Důkaz toho, že je tahle sezóna opravdu zvláštní? Bylo to proti WBA, týmu, který bojuje o záchranu a už vyhodil manažera… A když už jsme u Baggies – za včerejší remízku na druhém konci Stanley Parku samozřejmě redakce velmi děkuje a uctivě nechává pozdravovat. Citizens též postoupili do semifinále Ligového poháru (na rozdíl od Evertonu), přičemž tento zápas odehrají na druhém konci města, takže mohou Toffees pomstít.

Nicméně zpět k utkání. Manažer Ancelotti nijak netajil po sobotní výhře nad Sheffieldem United překvapení nad průběžným umístěním klubu, ale varoval před přílišným optimismem. „Ještě nejsme na úrovni týmů, které bojují o titul. Ale chceme být co nejdříve. Pracujeme na tom.“ Zopakoval, že cílem pro tuto sezónu je postup do evropských pohárů.

Jak jsou na tom týmy zdravotně? Není tajemstvím, že ti, co chyběli v sobotu, budou domácím chybět znovu. Marodka Evertonu je tedy následující: Allan, Digne, Gbamin, Richarlison a Rodríguez. Richarlison by měl být k dispozici pro páteční utkání proti West Hamu, Digne již trénuje individuálně a mohl by se vrátit na konci ledna, stejně jako Allan. Manchester City bude určitě bez Jesuse a Walkera, kteří byli pozitivně testováni na koronavirus. Guardiola též pečlivě zvažuje nasazení dvojice Agüero – De Bruyne. Argentinský hroťák zatím dostává minuty z pozice střídajícího hráče, belgický záložník odehrál v sobotu celý zápas a v úterý v Ligovém poháru proti Arsenalu odpočíval. Leč jde o druhý zápas ve třech dnech.. I Everton sestavu jistě trochu protočí, nabízí se nasazení Colemana na jeho obvyklý post pravého obránce a posazení Pickforda. Leč to jde čistě o mou spekulaci.

P. S. Chcete si vydělat? Kurz na výhru Evertonu je v době psaní tohoto článku u Tipsportu 7,73…

Co: Everton FC – Manchester City FC, 16. kolo Premier League
Kdy: 28. 12. 2020 od 21:00
Kde: Goodison Park
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport
Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Constantine Hatzidakis Čtvrtý rozhodčí: Chris Kavanagh
Videorozhodčí: Mike Dean Asistent videorozhodčího: Darren Cann