Everton – Leicester City 1:1

27/01/2021 6 Od Riči

Toffees kvůli přílišné pasivitě a Pickfordově chybě nedotáhli do vítězného konce slibně rozehrané utkání s konkurentem v boji o evropské poháry.

Carlo Ancelotti opět zamíchal sestavou a vracejícího se Digneho postavil na levé křídlo, přičemž v obranné čtyřce vsadil na již osvědčenou stoperskou čtyřku, před kterou naskočili středopolaři Davies a Gomes, hrající pouze díky absenci lepších spoluhráčů. Exkvizitnímu Jamesovi byla svěřená role volného hráče.

Střetnutí začali s míčem na kopačkách hosté, a to poměrně drtivou převahou, Toffees ale drželi pevný obranný blok, který povolil jen vystřelit Maddisonovi nad bránu zpoza vápna.

Po úvodní čtvrthodině se konečně odhodlal vystrčit růžky i Evertoně, v případě sebemenšího výpadu Leicesteru se ale rychle kompaktně zformoval zpět do defenzivního postavení.

Jeden by i řekl, že se odehrávalo nudné představení, po půlhodině ale vstoupil na scénu James Rodríguez, který si sebral svůj odvrácený centr a slabší pravou nohou nechytatelně a s pomocí tyče zakroutil svou střelu do sítě – 1:0.

Také druhý poločas zahájil nápor Foxes, dokonce ještě drtivější než v prvním dějství. Barnese Pickford ještě vychytal, v 67. minutě si však anglický gólman neohrabaně počínal proti slabé Tielemansově střele, jež nakonec doskákala za brankovou čáru – 1:1. Až zbytečně pasivní projev Ancelottiho svěřenců si nejspíše zasloužil vyrovnání, nikoli ale po (další) Pickfordově hrubici.

Toffees inkasovaná branka překvapivě nesložila, naopak je vyburcovala k aktivnější hře. Rozhodující úder mohl v 89. minutě zasadit Calvert-Lewin, jenže jeho hlavička těsně minula bránu. A když na druhé straně Maddisonův zblokovaný pokus z otočky skončil nad břevnem, body se dělily.

Branky: 30. James Rodríguez – 67. Youri Tielemans

ŽK: 63. James Rodríguez – 45. James Justin

Everton: Jordan Pickford, Mason Holgate (80. Alex Iwobi), Yerry Mina, Michael Keane, Ben Godfrey, Lucas Digne, Tom Davies, André Gomes, James Rodríguez (85. Gylfi Sigurdsson), Richarlison, Dominic Calvert-Lewin (89. Séamus Coleman)

Leicester City: Kasper Schmeichel, Timothy Castagne, Wesley Fofana, Jonny Evans (77. Çağlar Söyüncü), James Justin, Wilfred Ndidi (42. Nampalys Mendy), Youri Tielemans, Mark Albrighton (68. Cengiz Ünder), James Maddison, Harvey Barnes, Ayoze Pérez

Rozhodčí: Mike Dean

Bez diváků