Přichází Alisha Lehmann

28/01/2021 0 Od Karamela

S koncem ledna přichází do Evertonu další posila: od londýnských kladivářů byla do konce sezóny zapůjčena na hostování Alisha Lehmann.

Dvaadvacetiletá útočnice Alisha Lehmann se narodila ve znamení Vodnáře ve švýcarském kantonu Bern a Švýcarsko také reprezentuje. Prvním seriózním krokem její fotbalové kariéry bylo angažmá v bernských Young Boys Frauen (název týmu je věru nápaditý). V roce 2016 si odbyla svůj debut ve švýcarském reprezentačním výběru U-19 a od roku 2017 nastupuje pravidelně i za seniorskou reprezentaci. Výkony, které předvedla na evropském šampionátu U-19 v roce 2018 (vyrovnávací gól remízy 2-2 s Francií a konečný úder při vítězství 3-1 nad Norskem) vzbudily pozornost West Hamu a Alishu v témže roce přivedly  na Victoria Road.  Poté, co se bordómodrým na jaře 2019 povedlo probojovat do finále FA Cup, byl Alishe kontrakt prodloužen. A v letošním lednovém okně Everton dojednal další významný krok v kariéře Alishy Lehmann: hostování na Walton Hall Park.

Nyní něco čísel. Alisha hledí na svět kolem sebe z výšky 167 cm, její hmotnost není oficiálně udávaná. Za švýcarskou reprezentaci nastoupila v 18 zápasech, ve kterých se jí podařilo  4 krát dopravit míč do sítě. Ve West Hamu se za 18 zápasů radovala z autorství 4 branek.  Za Irons nastupovala často v roli čísla 7. Její herní styl se vyznačuje vysokou pohyblivostí a častými náběhy na hranu ofsajdu. Tím pomáhá buď vytvářet prostor pro kolegyně v záloze, pokud se obránkyně soupeřek pohybují s ní, nebo čas od času uniknout ofsajdové pasti a po obdržení míče si vytvořit pěknou šanci ke skórování či k finální přihrávce. V každém případě ráda a často dělá starosti soupeřově obraně, což doufám budeme mít v blízké budoucnosti možnost podrobně sledovat.

Zdroje: wikipedia, whufc.com
fotografie: shekicks.net