Everton W – Aston Villa W 3:1

07/04/2021 0 Od Karamela

Everton, stále stíhající první čtyřku, přivítal na Walton Hall Park aktuálně poslední Aston Villu. Tři body za vítezství 3:1 zůstaly doma.

Odpoledne na Boží hod velikonoční dorazila na Merseyside Aston Villa. Té, díky nečekanému vítezství West Hamu nad Readingem připadl Černý Petr sestupového posledního místa v tabulce. Domácí nastoupily s Lehmann na hrotu, ale jinak v klasické zahajovací sestavě. Losování vyhrála Graham a týmy si tedy prohodily poloviny tak, aby Everton hrál první půli se sluncem v zádech.

První poločas

byl převážně vcelku nudný. Hra se odehrávala hlavně uprostřed hřiště, a pokud se už některý tým dostal s míčem do vápna soupeřek, byla to překvapivě častěji lvice. S výjimkou střely Raso ze 6. minuty, po které (marně) reklamovala ruku se pro Everton nic moc zajímavého nedělo. Změnu přinesla až minuta 36., ve které Izzy Christiansen naservírovala míč na stříbrném podnosu Lucy Graham, která hlavou otevřela skóre  – 1:0. Po této injekci nabrala hra domácích konečně na obrátkách. Těsně před poločasem dopravila míč do sítě i Hayley Raso, ale její gól nebyl pro sporný ofsajd uznán.

Druhý poločas

byl oproti první půli převážně v naší režii. O vzrušení se postarala v 54. minutě Lucy Graham. Villans ve vápně zahrály rukou a Graham se chopila exekuce následně nařízené penalty. Pokutový kop ale zahrála vlažně do levého dolního roh branky. Pro Lisu Weiss v brance hostí nepředstavovala taková střela problém. Po tomto intermezzu narostly Villans dočasně křídla, ale zakrátko si Everton již opět průběh hry kontroloval. v 64. minutě po faulu na Sevecke měl Everton možnost svojí penaltovou reputaci napravit. K míči se tentokrát postavila Izzy Christiansen, která poslalal brankářku do pravého dolního rohu, zatímco merunu doprostřed branky – 2:0. V minutě 78. nahrává Emslie do malého vápna hostí, čímž způsobí nepřehlednou skrumáž. V té se nejlépe zorientovala Simone Magill – 3:0. V nastaveném čase zachraňuje čest birminghamských Chloe Arthur, když hlavičkou přelobuje MacIver – 3:1.

Shrnutí

Stíhací jízda Evertonu pokračuje. V top three zaváhaly ženy MUTD, které prohrály s Brightonem 0:1 a ocitly se rázem v top four. Stále však máme odstup na čtvrté, resp. třetí místo 7 bodů. Příznačné také je, že jsme tuto sezónu ve WSL neprohráli s žádným týmem pod námi, ale spolehlivě ztratili všech 6 dosavadních zápasů s celky tabulkově nad námi. Současná naše forma je velmi slušná, v podstatě dnes není možné najít hráčku, která by hrála vysloveně slabě. Doufejme, že nám to vydrží do konce sezóny. Christiansen a Magill se ocitly na 11. místě v tabulce střelkyň se 6 brankami (pro srovnání: kromě 8. Inessy Kaagman od Racků jsou všechny ostatní lepší střelkyně z prvních čtyř týmů tabulky, přičemž první Sam Kerr z Chelsea letos střelila zatím 17 branek a na 5 přihrála). Příští zastávka: domácí mač s Durhamem v rámci FA Cup, a to 18.4. od 15:00. Come on, you blue girls!

Fotografie: Lucy Graham (zdroj: royalbluemersey.com)

Branky: Graham (36), Chritiansen (64), Magill (78) – Arthur (90+4)

ŽK: Hutton (45), Ale (75), Arthur (83)

Everton (4-2-3-1): MacIver – Moe-Wold, Finnigan, Sevecke, Pattinson (George 79) – Scott  (Clinton 88), Graham – Raso, Christiansen (Stringer 88), Emslie (Sørensen 88) –  Lehmann (Magill 66)

Aston Villa (5-4-1): Weiss – Ale, Franklin-Fraiture, Asante, Ewers (N´Dow 20), Hutton – McLoughlin (Siems 65), Arthur, Gregory (Silva 81), Hayles (Larsen 65) –  Hanssen (Syme 81)

Rozhodčí: Stacey Pearson