Leicester W – Everton W 0:1

26/11/2021 0 Od Karamela

Pirelli Stadium revisited. Aneb po Conti Cup přišel čas navštívit lišky i v lize a s odřenými slechy si odvézt tři body.

Podzimní bodová žeň je zatím dosti hubená, takže do Burton on Trent se jelo s vyhlídkou zisku tří bodů. Díky Simone Magill se nám jich také nakonec dostalo, ale nebylo to vůbec jednoduché. Sestava zůstala stejná jako při zápase s United, tedy bez nominace naší švédské hroťačky a obránkyně. Myslím, že v dalším průběhu zápasu nás absence Anvegård dost mrzela (mě tedy ano).

První poločas

předznamenal další průběh zápasu: Everton drží míč, zadní řady odvádějí solidní práci, ale ofenziva je tristní. Claire Emslie na křídlech a Kenza Dali víceméně všude se sice snaží cosi vymyslet, ale jejich pokusy postrádají přesnost, nebo nenalézají pohotově připravené zakončovatelky. A nebo je i nalézají, ale ty svůj pokus spálí.  Největší šanci karamel v prvním poločase měla těsně před úvodní čtvrthodinou dvojice Emslie – Duggan. Druhá jmenovaná  však v dobré pozici míč minula. Po půlhodině hry byla Emslie vystřídána a na hřiště naklusala Hanna Bennison. Ne že by člověk příchod šikovné Švédky neviděl rád, ale proč zrovna na úkor asi naší nejlepší hráčky první půle zůstává záhadou. Leicester po půlhodině hry nárokoval penaltu, ale zákrok Sevecke na Sigsworth jako nedovolený ohodnocen naštěstí nebyl. Před poločasem ještě neuspěl pokus Dali a šlo se do šaten.

Druhý poločas

začal úspěšným zásahem MacIver proti problematicky bráněnému přímému kopu lišek. Naději mezi fanoušky Toffees přinesla 53. minuta, kdy Bennison našla v nadějné pozici Duggan, která bohužel šanci spálila. Obdobně dopadla i spolupráce Christiansen-Dali, která skončila přihrávkou do ohně na nikoho. V 55. minutě Dali utekla ofsajdové pasti a poslala míč Gauvin, které chybělo zblízka překonat Lambourne v brance domácích. Nepovedlo se to ani nadvakrát a naše strikerka skončila omotaná kolem brankové žerdě. Naštěstí po rozmasírování ramene byla schopná ve hře pokračovat. Benisson těsně před hodinou hry opět nádherně naservírovala míč Duggan, která opět svojí šanci propásla. Podobně se pokračovalo až do minuty 81. A pak Bennison poslala kolmicí dopředu Magill, která podél vyběhnuvší Lambourne zavěsila míč do sítě – 0:1. Gól povzbudil karamely k další aktivitě. Je škoda zejména nádherné střely Duggan z dálky, která skončila na břevnu. A to bylo pro tentokrát vše.

Shrnutí

Bennison je v útoku velmi dobrá. Dokáže zásobovat spoluhráčky nečekanými a velmi dobrými pasy, které však bohužel často zůstávají smutně nevyužité. Dali zatím letos nezaznamenala zatím žádnou asistenci ani gól. Což při její aktivitě vyvolává řadu otázek. Do čela klubových střelkyň se dostala Magill se dvěma góly. Což také vyvolává řadu otázek. Everton je v tabulce WSL 9. z 12. se ziskem 10 bodů z 8 zápasů. Sestupem bezprostředně ohrožen není, to jistí 12. Leicester s 0 body. Směrem dopředu je zajímavých 15 bodů třetího BaH Albionu a motivujích 21 bodů druhé Chelsea nebo 22 bodů Arsenalu v čele. Je tedy na čem pracovat. Reprezentační pauza nechá nervy fanoušků chvíli oddechnout. Na své si přijdou až 5. prosince, kdy na Waltoń Hall park dorazí v rámci Conti Cup Durham a 12. prosince tamtéž na ligový zápas West Ham. Come on, you blue girls!

Fotografie: Simone Magill slaví (zdroj: Harlow/ Gettyimages via https://royalbluemersey.sbnation.com/)

Branky: Magill (81´)

ŽK: Sigsworth (80´)

Everton (4-3-3): MacIver; Sevecke,  George, Turner, Maier (Finnigan 90´3´);  Christiansen, Dali, Graham (Clinton 72´); Duggan (Pattinson 90+3´), Gauvin (Magill 73´), Emslie (Bennison 37´),

Leicester (5-4-1): Lambourne; Barker, Howard, McManus, Plumptre, Purfield; de Graaf, Tierney, Pike, O’Brien (Flint 73´);  Sigsworth