WFA Cup: Huddersfield W – Everton W 0:4

30/01/2022 5 Od Karamela

4. kolo Vitality FA Cup zkřížilo cesty (zatím stále) prvoligového Evertonu a třetiligových teriérek.

Místem klání byl Stadion Johna Smithe v Huddersfieldu. Stadion je pojmenován po pivovaru Johna Smithe, producentu nejprodávanějšího pale ale ve Spojeném království.  Tento zápas Vitality FA Cup byl Huddersfieldem oficiálně vybrán k pokusu o překonání rekordu v počtu diváků zápasu ženského týmu na John Smith´s Stadium (dosud nejvyšší návštěva 1115 diváků v r. 2020). Zápas  bylo možné sledovat na místě za 6 liber, mládež do 16 let v doprovodu dospělého zdarma. Proto asi nebyl žádným mně známým způsobem streamován na internetu a referuji o něm jen na základě vyprávění. Dnešní zápas znamenal první  nominaci do A týmu pro naší mladou naději Kenzie Weir, dceru naší staré legendy Davida Weira.

První poločas

začal tím nejlepším možným způsobem:  Po přihrávce Dali ve 4. minutě dostala Anna Anvegård  hosty do vedení  – 0:1. Ve 13. minutě se po crossu Christiansen pokusila prosadit Pattinson, ale její střela byla lapená. Přímý kop Turner v minutě 16. šel mimo. Ve 25. minutě nahrála Anvegård do vápna Gauvin, ta však bohužel příležitost ke střele prováhala. A znovu o sobě neúnavná švédská strikerka dala vědět kolem půlhodiny hry střelou z otočky (kterou následně dorážela Pattinson) i napřímo. Obětavé zásahy domácích obránkyň a brankářky ale zvýšení skóre zabránily. 37. minuta přinesla roh zahrávaný Dali. Míč si našel Valérii Gauvin, která tentokrát nezaváhala – 0:2. Těsně před přestávkou se i Town dostal do šance, ale střela Mallin šla mimo.

Druhý poločas

to byl Huddersfield, kdo začal aktivněji. Po rohu střílela na bránu Mallin, ale Brosnan byla na svém místě. V 50. minutě si s míčem s chutí pohrála Bennison, patičkou jej přistrčila Galli, Yaya ho poposunula ke Gauvin a ta zavěsila svůj druhý  a evertonský třetí dnešní gól – 0:3. Krátce po hodině hry se vystřídavší Duggan probila před bránu soupeřek a jen výborný zákrok Becky Flaherty ponechal skóre beze změn. V 70. minutě to byla Anvegård, kdo si našel cestu do vápna Town tentokrát, ale míč z její kopačky směřoval jen do tyče. Zato half volley v 89. minutě z kopačky Claire Emslie směřoval správně – 0:4 (zdroje o něm referují jako o „bicyklovém kopu“ – jsem zvědavý na záznam). A to bylo pro dnešek v Yorkshire vše.

Shrnutí

Povinnost postupu byla dnes splněná přesvědčivě. Snad nás navede na dráhu vítězství, která potřebujeme jako sůl i v lize. Doufejme tedy, že dnes šlo o opravdový restart. To prověří už zápas s Readingem v sobotu 6.2.od 14:00. Come on, you blue Girls!

P.S.: Rekord v počtu diváků se překonat podařilo (viz dole)

Fotozdroj: https://twitter.com/EvertonWomen

Branky: Anvegård (4´), Gauvin (37´, 50´), Emslie (89´)

Huddersfield (3-4-3): Flaherty; Marshall, Stanfield (Marsden 79´), Montgomery; Griffiths, Sanderson, Fletcher (Abbot 79´), Crossman; Mallin (Sowerby 63´), Elford (Linsell 76´), Stanley (Laughton 79´)

Everton (4-3-3): Brosnan; Pattinson, Björn (Finnigan 65´), George, Turner (Maier 56´); Christiansen (Weir 82´), Galli, Bennison; Anvegård, Gauvin (Emslie 56´), Dali (Duggan 56´)

Rozhodčí: Robert Massey-Ellis  Diváků: 1168