Manchester United W – Everton W 3:1

28/03/2022 0 Od Karamela

Předposlední ze šňůry venkovních zápasů nás přivedl na horkou půdu Old Trafford, ale body nám nepřinesl.

V historicky první zápase MUTD Women před diváky na Old Trafford  se nám zvítězit nepodařilo, i když jsme od 4. minuty vedli. Po paradoxně slušném výkonu jsme před zraky neuvěřitelných 20 000 diváků prohráli 1:3.

Ve 4. minutě 

přišla krásná akce hostů. Dali přesným pasem poslala dopředu Emslie na pravém křídle, té se podařilo s míčem dosprintovat až do vápna, kde prudkou střelou do pravého dolního rohu brány překvapivě otevřela skóre – 0:1. Radost  z gólu byla v modrých řadách značná. Takovýhle začátek jsme nečekali ani my, ani hráčky United. O pár minut  později se ovšem rudé oklepaly a zahrnuly naší bránu sprškou střel. Nejnebezpečněji vypadala zblokovaná dorážka Toone a dvě hlavičky Alessie Russo. A právě tyto dvě hlavičky měly být vážným varováním, protože ve 34. minutě si Russo nedbajíc tří našich obránkyň naskočila na roh rozehraný Battle a opět hlavou přelobovala MacIver – 1:1. Za nás ještě před gólem zkoušela opět štěstí Emslie, ale tentokrát mířila mimo. Po gólu ještě před přestávkou měla vyrovnání na kopačce Christiansen, ale bohužel vysoko přestřelila. Celkem vzato ale byl první poločas celkem pohledná a relativně vyrovnaná záležitost.

Druhá půle

už ovšem tak povzbudivá nebyla. V 50. minutě Toone ještě střílela nad. Ale pak přišla minuta 54., kdy Graham ve vápně nešikovně srazila Thomas a Katie Zelem se z penalty nemýlila – 2:1. Postupně jsme se dostávali pod tlak United, i když Emslie i George ještě své vizitky směrem k bráně soupeřek poslaly. Ke gólu měly ďáblice ovšem výrazně blíž. V 62. minutě skórovala Galton z ofsajdu a gól nebyl uznán. V 84. minutě opět Russo a opět po rohu a opět lobovou hlavičkou překonala dnes již podruhé Maciver – 3:1. Po gólu bylo vidět, že MacIver není (se sebou?) vůbec spokojená. V nastavení ještě zkusila střelu Galli, ale jinak byl i závěr zápasu pod taktovkou United.

Statistika pro pokažení večera

Držení míče: 63% : 37%  Střely: 16:7, na bránu 6:1. Celkově máme v letošním ročníku WSL čtvrtý nejmenší počet vstřelených gólů a třetí nejvyšší počet gólů obdržených. Kromě Anny Anvegård (4 kusy) žádná z našich střelkyň nezaznamenala více, než dvě branky.

Nadějě na zlepšení

stále žije, i když v tabulce se to již nejspíš příliš neprojeví. I v tomto zápase jsme měli chvílemi velmi slibné momenty. hlavně díky neúnavné Claire Emslie.  Věřme, že do konce sezóny jich bude stále více. Příští zápas hrajeme s Birmingham City už 1.4. Sestup stále není bezpečně zažehnán. Cokoliv jiného, než vítězství by bylo hazardem s důvěrou fanoušků. Tedy držme palce a Up the Toffees!

Fotografie: Claire Emslie slaví úvodní gól (zdroj: Getty Images)

Sestřih: YouTube

Branky: Russo (35′84′), Zelem (54′) – Emslie (4ˇ)  ŽK: Thorisdottir – George

Manchester United (4-2-3-1): Earps; Battle Pascual, Ladd, Thorisdottir, Blundell; Zelem, Groenen (Moore 82′); Thomas (Hanson 72′), Toone (Risa 89′), Galton; Russo (Brunn 89′)

Everton (5-4-1): MacIver;  Turner, Björn (Graham 45′), Finnigan, George, Pattinson; Emslie, Galli, Christiansen, Dali (Bennison 70′); Duggan (Magill 68′)

Rozhodčí: Helen Conley