Brian Sørensen novým manažerem EFC Women

11/04/2022 0 Od Karamela

Kouzelník nalezen? Čekání na nového šéfa ženského týmu je u konce. Stal se jím dánský manažer Brian Sørensen.

Jednačtyřicetiletý rodák ze severojutlandského Ardenu (okres významný druhým největším lesem na území Dánska) je profesionálním trenérem ženského fotbalu, od roku navíc 2015 vyzbrojený Pro licencí UEFA. Svojí manažerskou kariéru zahájil  ve 29 letech, kdy se ujal tehdejšího vítěze Dánského poháru IK Skovbaken.

Po třech sezónách strávených na lavičce Skovebaken přešel k elitnímu dánskému klubu Fortuna Hjørring, držiteli 11 dánských ligových titulů. S Fortunou vyhrál dva ligové tituly, domácí pohár a dokázal Fortunu pravidelně dovést i do Champions League. V roce 2018, po šesti letech, klub opustil a se svojí ženou a hráčkou Fortuny Camillou Kur Larsen přesídlil do Spojených Států.

Po třech letech za oceánem kývl na nabídku FC Nordsjælland a vrátil se zpět do Dánska. Během tříletého angažmá dovedl svůj nový klub do první ligy, ve které skončil na třetím místě a vyhrál domácí pohár. Po vypršení smlouvy se na dva roky vrátil k Fortuně a nyní převzal osiřelý Everton.

Briana provází pověst manažera, který dokáže dobře pracovat s mladými talenty a se schopností vytvořit při sobě velmi dobře držící tým. Oboje se bude Evertonu dobře hodit. Poté, co si prostudoval současný evertonský tým, dospěl k závěru, že jde o spolek s mohutným potenciálem a kapacitou hrát na té nejvyšší úrovni.

Věřme tedy, že se nemýlil a naděje to týmu i do jeho osoby vkládané dokáže přeměnit v realitu. Chris Roberts i Claire Ditchburn zůstávají jako prozatímní manažeři týmu do konce sezóny 2021/2022. Doufejme, že prvním Brianovým úkolem nebude přivést Everton zpět do PL. Held og lykke og velkommen i klubben, Brian!

Pozn: Pokud se podařilo redakci zjistit, Brian Sørensen není v příbuzenském vztahu s evertonskou křídelnicí Nicoline Sørensen

(Zdroj fotografie: The Telegraph/Getty Images)