První posilou je stoper Tarkowski

02/07/2022 6 Od Javor

Everton posiluje střed obrany. Pomoci zlepšit ji přichází stoper s polskými kořeny.

Tarkowskimu osobně se celkem na hřišti dařilo, ale Burnley opět sestoupilo a jemu skončila smlouva. Everton projevil zájem – a devětadvacetiletý stoper kývnul na svůj další přestup, nijak se netají tím, že právě Lampard byl hlavní důvod. Pojďme si tedy novou posilu představit.

Rodák z Manchesteru začal profesionální kariéru v Oldhamu v roce 2011, který tehdy hrál třetí ligu. V polovině této sezóny začal hrát pravidelně v základní sestavě. To pokračovalo až do ledna 2014, kdy mu vedení klubu vyjádřilo spokojenost s jeho výkony nabídkou nové tříleté smlouvy. Tarkowski se rozmyslel – a o několik dní později přestoupil do tehdy třetiligového Brentfordu, zde se kromě pravidelného hraní v základní sestavě občas dostal i k zahrání penalty, ale spíše je neproměňoval. Na konci sezóny 2013-2014 postoupil s Brentfordem do druhé ligy a i nadále patřil k oporám týmu. Jeho výkony nemohly uniknout jiným klubům, a tak začalo být jasné, že se brzy bude opět stěhovat. V Londýně vydržel dva roky, načež podepsal smlouvu právě s Burnley.

Zde se potkal se svým současným spoluhráčem Michaelem Keanem, přičemž půl roku po přestupu postoupil s Burnley do nejvyšší soutěže. Zde tedy vydržel dosud, přičemž definitivně ho do základní sestavy dostal až přestup Keana právě do Evertonu. Občas navlékl kapitánskou pásku.

Tarkowski bude nosit dres číslo 2 a smlouvu podepsal na čtyři roky.

(fotozdroj: evertonfc.com)