Přichází Sara a Karen Holmgaard

05/08/2022 0 Od Karamela

Braniborská Postupim se dohodla s Evertonem na přestupu Sary a Karen Holmgaard.

Dvojčata Holmgaardovy byla v hledáčku Briana Sørensena, který je zná z působení ve Fortuně Hjørring. A tak není divu, že bezprostředně po skončení Eura (obě reprezentovaly Dánsko, stejně jako naše Ricke Sevecke) bylo dohodnuto vše potřebné a nyní jsou ruce v rukávech.

Sestry přišly z úspěšného německého bundesligového klubu Turbine Potsdam, ve kterém působily od roku 2021. Třiadvacetiletá Karen je defenzivní záložnice  a (kupodivu) stejně stará Sara hraje levého beka. Zatímco Karen se hned zapojí do přípravy na Finch Farm, její sestra byla odeslána na hostování do Fortuny Hjørring. Obě blíženkyně se za svojí kariéru v Turbíně zapsaly do listiny střelkyň. Sara  nastoupila  do 20 zápasů, ve kterých si připsala tři branky, Karen ve 27 zápasech zavěsila dvakrát. S Brianem Sørensenem se znají z éry Fortuny, za kterou hrály v letech 2017-2021. Za tu dobu Sara v 74 zápasech střelila 12 branek, Karen v 62 zápasech branek 15.

Náš manažer na obě hráčky pěje samou chválu, v případě Sary hovoří dokonce o „nejlepší levonohé hráčce“ kterou kdy viděl. V každém případě jsme na nové posily zvědaví a přejeme jim hodně zdaru. Sara i Karen podepsaly smlouvu s Evertonem na dva roky. Come On, You Blue Girls!

Zdroj fotografie: https://www.herningfolkeblad.dk