Preview: Aston Villa – Everton

13/08/2022 10 Od Javor

Posílený Everton zkusí ukázat svaly na hřišti celku na své úrovni.

Gerrard chtěl, aby Tarkowski podepsal s Aston Villou. Navštívil ho tedy doma a předestřel mu návrh. Tarkowski si ho poslechl, Gerrard odešel – a o trochu později kývnul Evertonu. Pravdivý příběh z letošního června ukazuje mj. zájem o zkušeného stopera, u kterého bylo jasné, že v této sezóně bude hrát v nejvyšší soutěži. A také fakt, že Everton tentokrát podepsal hráče s charakterem. Jak si bude rozumět v nově vytvořené stoperské trojici s další posilou Coadym? První nápovědy na tuto odpověď budeme vědět již dnes po obědě.

Jak jsem již naznačil, Everton ve Villa Parku nastoupí v pozměněné sestavě. Zmiňovaný Coady nahradí v základní sestavě Godfreyho, který bude s trochou štěstí připravený na vánoční program, další změnou v obraně bude Holgate místo Miny. Kolumbijský stoper zkrátka není schopen zůstat zdravý, tentokrát laboruje s vazy v kotníku.

Ke klubovému debutu bude kromě Coadyho připravena i další posila, tentokrát do zálohy. Belgičan Onana je hráč s velkým potenciálem, tak si držme palce, aby ho v dresu Evertonu aspoň z větší části naplnil. A po odpykání karetního trestu je k dispozici i Rondón, momentálně jediný nezraněný hroťák v týmu, asi nastoupí v základní sestavě. Posledním absentérem je dlouhodobě zraněný křídelník Townsend.

Aston Villa nevstoupila do ligy dobře, v prvním kole prohrála na hřišti nováčka Bournemouthu 0:2, přičemž Lerma poslal přihlášku do soutěže o nejrychlejší gól sezóny. V minulé sezóně na tom byl tým z Birminghamu velmi podobně jako Everton, ligu zakončil na 14. místě a Slippy určitě nedokázal, že je schopen pozvednout tým aspoň do klidného středu tabulky. Uzdravila se ale stoper Mings a útočný záložník Buendía, takže jediným absentérem bude obránce House. Na předzápasové tiskové konferenci si ale jejich manažer správně všiml podobnosti současné situace mezi oběma kluby.

Co: Aston Villa FC – Everton FC, 2. kolo Premier League
Kdy: 13. 8. 2022 od 13:30
Kde: Villa Park, Birmingham (kapacita: 42 785)
TV: Přímý přenos na CANAL+ Sport
Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett  Čtvrtý rozhodčí: Tom Bramall
Videorozhodčí: Andy Madley  Asistent videorozhodčího: Constantine Hatzidakis