Přichází Elise Stenevik

13/09/2022 0 Od Karamela

Naše aktivita na přestupovém trhu nepolevuje. Ze středošvédské Eskilstuny jsme přilákali Elise Stenevik.

Naše skandinávská skupina se pěkně rozrůstá: v minulém týdnu byla obohacena o 22letou obránkyni Elise Isolde Stenevik. Tato Norka se tak stala devátou posilou letošního přestupového okna (a nyní již víme, že nikoliv posilou poslední).

Stenevik hraje na pozici levého beka, ale je schopna velmi slušně nastoupit i na druhé straně obrany. V letech 2020-2022 hájila barvy švédské Eskilstuna United. Pozorní čtenáři naší stránky již vědí, že za stejný klub nastupovala v minulosti i Natalie Björn, ale se Stenevik se v jednom klubu potkají až nyní. Elise ve svém posledním působišti odehrála 57 zápasů, míč do sítě dopravila dvakrát. Pravidelně nastupuje i za Norskou reprezentaci , nyní U23, kde není rozhodně jen do počtu.

S Evertonem podepsala Stenevik smlouvu do roku 2024 k oboustranné spokojenosti. Vzhledem k tomu, že poslední kvalitní full back v našem týmu byla Moe Wold  (Turner na sklonku své obdivuhodné kariéry již neměla tak konzistentní výkony jako ve svých nejlepších letech), tak očekávání od mladé obránkyně jsou značná. Věřme, že v následujících letech bude Everton klubem, který Elise umožní naplno ukázat a rozvinout své schopnosti. Držme jí v tom palce. Up The Toffees!

Zdroj fotografie: https://eskilstunaunited.se/