Conti Cup: Everton W – Aston Villa W 1:1 (pen. 4:2)

27/10/2022 0 Od Karamela

Podruhé  během týdne jsme čelili Ville, tentokrát v ligovém poháru a na domácím hřišti. A také tentokrát jsme uspěli, i když až po penaltovém rozstřelu.

První kolo pneumatikového poháru a pohárová sestava znamenala mimo jiné i první ostrý evertonský start pro náhradní brankářku Emilly Ramsey. A start to byl prvotřídní, právě jí můžeme děkovat za vítezství. Kapitánskou pásku si pro tento zápas nasadila Izzy Christiansen. Opory Graham, Bennison, Park i Björn začaly na lavičce

Taháme za kratší konec provazu

Hra se vůbec nevyvíjela podle našich představ. Kdybychom do poločasu prohrávali 0:3, nikdo by se tomu nemohl divit. Kenza Dali tvrdou střelou, nevídanou za jejího působení u nás, už zkraje zápasu přinutila Ramsey k širokému rozštěpu a vykopnutí míče špičkou kopačky do bezpečí. O chvíli později se další nebezpečnou akcí prezentovala kapitánka hostek Corsie, ale její střela zblízka byla také zneškodněna. A do třetice se o zápis do listiny střelkyň pokusila i ex-evertonská Boye-Hlorkah. Opět střelou, kterou jsme od ní po dobu působení na Merseyside neviděli. naštěstí míč směřující pod břevno Ramsey stačila vyrazit do bezpečí. Přestáli jsme i nebezpečí možné penalty po pádu Harding, rozhodčí ale zákrok posoudil jako v mezích pravidel. A zahřmělo i dorážce Coarsie ze skrumáže po přímáku Dali, kdy jen pohotovost Ramsey zabránila gólu do naší sítě. Odpověď karamel byla velmi chabá: Stenevik utekla obránkyním Villy, ale její pokus mířil mimo branku.

Přichází góly

Krátce po pauze se Walton Hall Park dočkal prvního gólu. Bohužel na nesprávné straně: Dali poslala do běhu míč Harding a ta jeslemi prostřelila vyběhnuvší Ramsey. Weir ještě mohla odkopnout míč do zámezí, ale minula jej a pak jen na zemi přihlížela, jak se meruna dokutálela za brankovou čáru – 0:1. Protože už nebyl čas na hrdinství, sáhl Sørensen po zálohách a postupně přivedl na hřiště podstatnou část základní sestavy. A je pravda, že naše hra se tím výrazně zlepšila. Rychlonožka Park vyvezla míč na polovinu Villans a poslala pěknou přihrávku do běhu Beever-Jones. Ta hbitě obešla Leat v brance hostek, poradila si i s dobíhající obránkyní a zajistila vyrovnání – 1:1. Villa toho nyní mnoho nepředvedla, ale bohužel neujaly se ani dalekonosné střely Park a Galli, takže došlo na penalty.

Penalty

Ze nás byla nominována úvodní pětice Graham, Stenevik, Bennison, Galli a Björn. Villa vyslala Mayling, Patten, Harding a Blinkilde. Z našich prvních čtyř penalt byla vychytaná jen střela Galli. Ramsey zneškodnila pokusy Patten a Blindkilde. Penalta Björn tedy mohla rozhodnout. A Nathalie ji kopla skvěle, takže zápas po nejistém začátku byl doveden do našeho vítězného konce.  Come On You Blue Girls!

Fotografie: Gabby George, zdroj: news_24.fr

Branky: Beever-Jones (69´) – Harding (49´)

ŽK: Bennison – Mayling, Corsie, McLoughlin

Everton (5-3-2): Ramsey; Maier, Weir (Björn 58′), Finnigan, George, Stenevik; Christiansen (Bennison 69´), Holmgaard, Wheeler (Park 58´); Galli, Beever-Jones (Gio 75´)

Aston Villa (4-3-3): Leat; Mayling, Patten, Turner, Pacheco; Harding, Corsie (Rabjohn 90´), Dali; Hanson (Lehmann 59´), Boye-Hlorkah (Gregory 59´). McLoughlin (Blindkilde 69´)

Rozhodčí: Thomas Kirk  Návštěvnost: 1202 diváků