Bournemouth – Everton 4:1

08/11/2022 18 Od Javor

Jak vážně bere Lampard Ligový pohár? Odpověď dala již základní sestava. Ligový soused nás přejel

Po jejím zveřejnění bylo jasné, že na lehkou váhu, hrálo se málo používaných 3-5-2 s náhradníky. Prohrávalo se již od sedmé minuty. Střelu Lowea tečoval Garner tak, že ukázkově přeplachtila Begoviće, olízla spodní hranu břevna a dopadla za čáru – 1:0!

Everton měl vyrovnat o čtyři minuty později. Akce trojice Gordon-Maupay-Doucouré našla na cca 8 metrech od branky Daviese, ale ten v ložené šanci vysoko přestřelil. V dalších šancích donutil Garner Traverse k pěknému zákroku a po centru zleva a hlavičce Miny se k míči dostal Gordon, ale ten hlavou přestřelil.

Blonďaté křídlo Evertonu mělo dalši šanci zblokovanou na roh po akci Pattersona. V této fázi utkání byli hosté lepší, vytvářeli si šance, ale bez gólového zakončení. Nakonec mohl být Gordon rád, že neviděl červenou, jeho faul z konce první půle po ní volal, rozhodčí se spokojil se žlutou barvou.

Druhá půle začala rychlým zvýšením náskoku. Holgate ztratil míč, Christie přihrál Loweovi, ten se ukopl, ale na zadní tyči meruna doskákala ke Stanislasovi, který se vstřelením prvního gólu po 18 měsících neměl
problém – 2:0! Otěže zápasu začínali přebírat domácí. Lowea vychytal Begović, Zemura hlavičkoval nad. Poté přišlo snížení. Gray po přihrávce Iwobiho poslal míč do horního rohu – 2:1!

Radost z pouze jednogólové ztráty trvala 11 minut. Střelu Lowea po centru Dembeleho sice Begović vyrazil, ale Marcondes neměl s dorážkou problém – 3:1! Skóre uzavřel Anthony, když Patterson jako poslední hráč uklouzl, míče se zmocnil Dembele a připsal si druhou asistenci v zápase – 4:1!

Co říci závěrem? Kromě asi 20 minut v první půli se na výkon Evertonu nedalo dívat, domácí byli jasně lepší. V sobotu se stejné týmy proti sobě utkají v lize v posledním utkáním před pauzou na mistrovství světa. Sestavy budou nepochybně jiné. Znamenala by prohra Lampardův konec?

Branky: 7. Lowe, 47. Stanislas, 78. Marcondes, 82. Anthony – 67. Gray

Žluté karty: 73. Anthony, 84. Pearson, 85. Stephens – 44. Gordon, 84. Mina

AFC Bournemouth: Travers – Zemura (65. Fredericks), Stephens, Mepham, Stacey – Pearson, Rothwell (75. Dembele) – Anthony, Stanislas (66. Marcondes), Christie (88. Sadi) – Lowe (88. Hill)

Everton FC: Begović – Keane, Mina, Holgate (51. McNeil] – Vinagre, Davies, Doucouré (81. Mills), Patterson – Garner (52. Iwobi), Maupay (81. Cannon), Gordon (52. Gray)

Rozhodčí: Darren England  Diváků: 10 021