Tottenham Hotspur W – Everton W 0:3

16/12/2022 1 Od Karamela

Výlet do Londýna a s ním i poslední letošní ligový zápas Evertonu skončil po pěkném výkonu naším vítezstvím 3:0.

Na zmrzlém hřišti Leytonu Orient lemovaném hromadami odhrnutého sněhu (myšleno hřiště, ne Orient) usiloval Tottenham o posun tabulkou hned za paty Velké čtyřky. Čímž by mohl dát zapomenout na dosavadní průběh sezóny, který je vzdor masivnímu letnímu posilování kádru zatím za očekáváním. My jsme chtěli ukončit nelichotivou šňůru čtyř proher v řadě. Vzhledem k tomu, že  jsme druhý nejméně skórující tým WSL šlo o gigantický úkol. K dispozici jsme měli všechny své opory. Nico Sørensen poprvé v této sezóně nastoupila do základní sestavy. 

První poločas

se prakticky od třetí minuty hrál v naší řežii. V záloze s přehledem rozděovala míče Bennison, obrana byla pevná, jen s minimem zaváhání (Sevecke) a Sørensen dokazovala, že ani více než roční pauza jí nezbavila rychlosti a schopnosti inteligentně přihrát. Pak už jsme úřadovali my. V 8. minutě Sørensen našla těsně před bránu nabíhající Snoeijs, která prostřelila Spencer v brance domácích – 0:1. Při sporadických, ale přesto nebezpečný zaváháních nás podržela Ramsey.  Asi nejvíce gólem zaváněla střela Spence z 25. minuty, ale míč skončil v jisté náruči naší brankářky. Evertonská létající Dánka přidala ještě několik pěkných pasů do vápna, ale ty zůstaly nevyužité. V 36. minutě se brankářka domácích při rozehrání poměrně ambiciózně pokusila obejít Park, což nebyl nejlepší nápad. Nejen, že se jí to nepovedlo, ale před Park byla rázem prázdná brána a v takovýchto situacích se Jess nemýlí – 0:2. A kdyby se ještě ujala bomba George po pěkné přihrávce Bennison, mohlo být před přestávkou o gól víc.

Druhý poločas

přinesl krátkodeché oživení hry Spurs, ale záhy zápas opět přešel do zaběhaných kolejí. Snaha Evertonu ovšem dlouhou dobu ke gólu nevedla. Pěkná akce Beever-Jones sice nakonec skončila třepetáním míče v síti domácích, nicméně se z toho nakonec vyklubal ofsajd. A neujal se ani druhý slibný pokus stejné hráčky po hodině a čtvrt hry. Krátce na to za ovací hrstky Evertonians opustila hřiště Sørensen a na ledový pažit přibruslila Gio. Byla to právě Brazilka, kdo zajistil třetí a poslední gól Evertonu. Ještě předtím byla ale faulovaná Neville, která si za svůj zákrok vysloužila červenou. V 5. minutě nastavení Gio nezaváhala a využila nabídnuté šance: hrudníkem si zpracovala přihrávku George a tvrdou střelou spečetila skóre – 0:3.

Shrnutí

Po prohře s Arsenalem konstatoval Sørensen, že na nejlepší týmy ligy zatím nemáme a že až následující zápasy by měly ukázat naší reálnou sílu. Což se nyní podařilo v míře vrchovaté. Pokud by nám forma vydržela nejméně i na následující mače s Durhamem, Hammers a Readingem, bylo by to potěšitelné. V sobotu 17.12. náš čeká zápas ligového poháru (ze kterého jsme již venku) s Durhamem a pak máme až do 15. ledna (Reading doma) volno. V každém případě COYB!

P.S.: Ty růžové dresy myslím holkám fakt sluší.

Fotografie: Snoeijs slaví první branku (zdroj: bbc.com)

Statistiky: Držení míče: 52%:48%, střely 7:16 (na branku 4:8)

Branky: Snoeijs (8´), Park (36´), Gio (90+5´)

ŽK: Summanen, Naz – Beever-Jones  ČK: Neville

Spurs (4-2-3-1): Spencer; Turner, Bartrip, Zadorsky, Ale (Ubogagu 82´); Cho (James 45´), Summanen; Neville, Spence, Ayane; Karczewska (Naz 45´, Ildhusøy 75´)

Teffees (4-3-3): Ramsey; Graham, Björn, Sevecke, George; Bennison (Christiansen 84´), Holmgaard, Galli; Sørensen (Gio 77´) , Snoeijs (Beever-Jones 59´), Park

Rozhodčí: Kirsty Dowle  Diváci: 303